Aanvoerders BV en Eredivisie Vrouwen spelen komend weekend met regenboogaanvoerdersband

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Aanvoerders BV en Eredivisie Vrouwen spelen komend weekend met regenboogaanvoerdersband 163

Op initiatief van de Centrale spelersraad, CSR, en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen tijdens de aankomende competitieronde een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Met het dragen van de regenboogband wordt aandacht gevraagd voor diversiteit in zowel het betaald- als het amateurvoetbal.

CSR en VVCS voorzitter Danny Hesp: ,,Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit.
Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.”

John Blankenstein Foundation voorzitter Karin Blankenstein: ,,Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst,
seksuele voorkeur of geslacht.”

Graag vragen wij ook uw aandacht voor de alltogetherchallenge, een initiatief van NOC*NSF en de
John Blankenstein Foundation, in het kader van de internationale Coming Out Dag. De
alltogetherchallenge daagt sporters uit (voetballers, hockeyers, tennissers, iedereen die mee wil
doen) om met elkaar de bal zo lang mogelijk hoog te houden. Als de sport het toelaat (zoals
bijvoorbeeld bij voetbal) dan houden de spelers, staande in een cirkel, elkaars hand vast. De selecties van FC Dordrecht en PSV O16 hebben de challenge inmiddels gedaan en deze filmpjes zijn toegevoegd aan het promotiemateriaal.

Over de CSR

De Centrale Spelersraad is het medezeggenschapsorgaan van de professionele voetballers en werd in februari 1985 door het Bestuur Betaald Voetbal geïnstalleerd. De CSR heeft advies- en
instemmingsrecht met betrekking tot de positie van de spelers binnen de sectie Betaald Voetbal. De
eerste voorzitter van de CSR was Louis van Gaal. De Centrale Spelersraad bestaat per 1 september 2017 uit: Jordens Peters, Willem Janssen, Jens van Son, Bram van Polen, Benjamin van den Broek, Robin Pröpper, Mathew Steenvoorden, Tom van Weert, Stijn Schaars en Niek Vossebelt.

Zoeken

Back to Top