De ADO Den Haag-supporter: Miró van der Hoek

Achtergrond, De ADO-supporter, Nieuws Geen reacties op De ADO Den Haag-supporter: Miró van der Hoek 399

Het afgelopen seizoen stond op deze plek de column De Mediaman. Vooral om de Haagse aanhang te laten zien dat niet iedereen van de media een hekel aan ADO Den Haag heeft. Het seizoen 2016-2017 gaat Haaglanden Voetbal het eens van de andere kant bekijken.

Tekst en foto’s: Glenn Duijzer

Wie zijn de supporters van ADO Den Haag en hoe beleven zij een wedstrijd? We beginnen de serie met: Miró van der Hoek, 15 jaar.

In welk vak zit je tijdens thuiswedstrijden van ADO Den Haag?

,,Ik zit in vak G”

Ben je in het bezit van een seizoenkaart?

,,Dit is mijn tweede seizoen dat ik een seizoenkaart heb. Daarvoor zat ik regelmatig op de kidstribune met school of vanuit de voetbal.”

Hoe bezoek je de thuiswedstrijden van ADO Den Haag?

,,Ik rij met mijn oom mee naar de thuiswedstrijden. Toevallig ben ik tegen Go Ahead Eagles op de fiets gekomen. Mijn oom niet, die kan die afstanden niet fietsen. Hij is een beetje te zwaar, haha.”

Bezoek je ook uitwedstrijden?

,,Nee, ik ben pas één uitwedstrijd geweest. Toen kon ik met mijn oom meerijden. Dat was wel een gave wedstrijd, Excelsior uit. Daar scoorde Dennis van der Heijden toen twee keer in korte tijd.”

Voetbal je zelf ook?

,,Ik heb de afgelopen vijf jaar bij DWO in Zoetermeer gespeeld. Deze zomer ben ik gestopt en ga ik weer beginnen bij Phoenix korfbal. Die spelen ook in Zoetermeer. Voordat ik begon met voetballen, zat ik daar ook al op korfbal.”

Wie is je favoriete ADO Den Haag speler?

,,Tommie Beugelsdijk natuurlijk. Hij komt grappig over bij interviews. Tommie is gewoon Tommie. Hij doet zich niet anders voor dan hij is.”

Hoe beleef je een thuiswedstrijd van ADO Den Haag?

,,Ik leef altijd mee. Lekker zingen en juichen. Natuurlijk komt er ook wel eens een scheldwoord uit mijn mond, maar laat dat maar weg. Mijn moeder mag dat niet weten.”

Wat is de beste of mooiste thuiswedstrijd van ADO Den Haag die je ooit hebt gezien?

,,De mooiste heb ik toevallig niet in het stadion gezien, maar dat was de overwinning op Feyenoord thuis. Die zat ik thuis op de tv te kijken met de vriend van mijn moeder, José. Hij is een Feyenoord-supporter, daarom de mooiste wedstrijd. Feyenoord uit was de mooiste uitwedstrijd. Mijn zusje van 4, Sam, is ook helemaal gek van ADO. Het lukt José niet om haar een Feyenoord-supportster te maken!”

Wat vind je de positieve punten aan een bezoek van ADO Den Haag?

,,Ik vind de sfeer in het stadion het leukste. Zeker als er acties zijn van de supporters. Die mega spandoeken zijn altijd schitterend.”

Wat vind je dat er bij ADO Den Haag nog moet veranderen?

,,Dat mag alles zijn? Ze moeten die muntjes afschaffen. Die vind ik echt irritant.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top