Coach Max Tjaden gelijk met Oranje zaalteam

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Coach Max Tjaden gelijk met Oranje zaalteam 143

Het Nederlands zaalvoetbalteam werkte een dubbel-interland af met Roemenië. Zondag werd er in Rotterdam 2-2 gespeeld en maandagavond in een sfeervolle ambiance in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag werd de EK-deelnemer op 1-1 gehouden.

Voor bondscoach Max Tjaden (foto), geboren in Den Haag en wonend in Zoetermeer (,,ik ben blij weer eens terug te zijn in den Haag”) was het een goede test om te bekijken of zijn team kan presteren tegen de Europese subtop.
In tegenstelling tot een dag eerder stond Pieter Grimmelius bij Nederland onder de lat. Hij verving Peter Rozenbeek, die zondag het doel verdedigde. Het was het debuut van het Oranje-zaalvoetbalteam in de Sportcampus in Den Haag, met een enthousiast meelevend publiek.

Vreugde

Na een klein kwartier opende Yoshua St. Juste op fraaie wijze de score, door doelman Iancu te omzeilen: 1-0. De vreugde was echter van korte duur, want binnen een minuut stond de 1-1 al op het scorebord via Savio Valadares. Doelman Grimmelius toonde zijn klasse met enkele prima reddingen. Na de doelwisseling was Jamal el Ghannouti vervangen, omdat hij snel huiswaarts moest keren omdat zijn vrouw op het punt stond te bevallen.

Tevreden

Oranje verdiende na rust een zege, maar had op slag van tijd ook nog met lege handen kunnen staan toen Robert Matei hard op de lat schoot. Max Tjaden was tevreden over het spel van zijn team gedurende de twee krachtmetingen met Roemenië. Nederland kan zich dus meten met de Europese subtop.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top