COLUMN VAN DRIES WEBER

Achtergrond, Columns, Nieuws Geen reacties op COLUMN VAN DRIES WEBER 259

BLADELLA

Aan de ene kant van de wereld moet een Dagobert Duck-achtige breedbekkikker een werelddeel vormen, hervormen of verrommelen. Aan andere kant zit een slimme Rus in zijn judopakje met zwarte band te loeren hoe hij zijn Westelijke buren in een permanente angst-psychose kan houden.

Daar tussenin ligt een babylandje waar tijdens de eerste aanstormende lentemaand vrouwtjes en mannetjes (van onbesproken gedrag) gekozen moeten worden die vier jaar naar hun eer en geweten

moeten trachten 17 miljoen mensjes tevreden te stellen. In dat kleine landje met zijn koninkje en koninginnetje wordt niet alleen klein gedaan maar ook klein gedacht.

Pak nu je laptop en ga googelen en toets daarbij in het woord “Bladel”. Met enig geduld vind je op de landkaart van Noord-Brabant en op de grens met België een dorpje met zo’n twintigduizend inwoners. Hoe zou je zo’n gat in beweging moeten brengen om het door te stoten tot de internationale en landelijke haedlines van de ouderwetse en moderne media? Er wordt daar ook gevoetbald en het mag eigenlijk geen verwondering wekken dat daar gespeeld wordt onder de zeer originele naam van BLADELLA, zijnde de naam waaronder het dorp ooit stond geregistreerd.

U vraagt mij nu: ,,Dries, wanneer verklap je waarom je deze club ruimte in jouw column gunt.”

Wel BLADELLA heeft geld nodig en greep naar het bekende middel, een loterij. De organisatoren waren van mening dat elk lid minstens 25 loten moest verkopen wilde hij of zij (groot of klein) het lidmaatschap van de club waardig zijn.

Edoch, onder de jongere leden waren er enkele die de overtuigingskracht misten om de loten aan de man of vrouw te brengen. In plaats van een goed bedoelde aai over de bol bij wijze van troost, kwam het bestuur van de club niet verder dan de conclusie, dat het kind onwaardig was de blauw-witte kleuren verder te verdedigen oftewel royement.

Nu ligt Bladel ver weg van de normale wereld en zou het best mogelijk zijn dat er daar aardstralen zijn die het normale functioneren van de hersencellen kunnen verstoren. In onze contreien zou een dergelijk maatregel aanleiding kunnen zijn om te vermoeden dat er sprake is van H.F.V. oftewel Hersen Functie Verstoring.

Helaas kent de KNVB in haar reglementen geen artikelen waardoor BLADELLA kan worden geroyeerd. Wij moeten derhalve volstaan de club met pek en veren over de Brabantse dreven te drijven en door mijn column te jagen.

KRIKKE

Na vele jaren gekoesterd te zijn door een burgervader met de naam van Aartsen, is deze recent opgevolgd door een vrouwelijke vorm, genaamd Pauline Krikke. Onze nachtburgemeester, René Bom, had nog wel wat voorzichtige remmingen bij de benoeming, maar ja wat moet een nachtburgemeester met een dagburgemeesteres. In elk geval is het weer wat anders om een zachte vrouwenhand aan het Haagse stuurwiel te zien in plaats van de keiharde mannenhand die bij het sturen nog wel eens een enkele keer afweek.

Ook hier zult u zich afvragen wat Pauline in deze column doet. Wel, de dame heeft een ongebruikelijke achternaam en hier komt Mario van de Ende in beeld. En weer zult u vragen waarom Mario. Het was deze voormalige toparbiter die in zijn column moest opbiechten dat hij de naam KRIKKE niet thuis kon brengen. Maar ik weet zeker dat er maar één woord nodig is om deze naam in een voor hem herkenbare context te plaatsen.

Ik breng hem in herinnering LOUIS KRIKKE, de man die in de zeventiger jaren zowel de jeugd van RVC als van de afdeling Den Haag van de KNVB trainde en daarmee aansprekende successen boekte.

Hij is in 2014 op 73-jarige leeftijd overleden. maar heeft bij velen een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ongetwijfeld ook bij Mario.

DRIES WEBER

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top