De column van Simon Taal

Achtergrond, Columns, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op De column van Simon Taal 590

Techniek

Als je vroeger een bal verkeerd raakte was steevast de vraag of je misschien twee linkerschoenen had aangetrokken? Die vraag werd mij dus tamelijk vaak gesteld tijdens mijn voetbal ‘carrière’! Op de velden van Ockenburgh heeft men menig balletje in de rondom gelegen sloten zien verdwijnen na weer een kunststoot van mijn voeten. Nou zie ik tegenwoordig ook vrij veel voetbal en realiseer me dat het allemaal zo slecht nog niet was! Het waren tenslotte brede sloten met niet eens levende have erin, eenden en vissen heb ik er nooit kunnen ontdekken. Waarschijnlijk waren die op de vlucht geslagen voor de terreur van het voetbalvolk!

Bij de ingang van het terrein was een fietsenstalling die bewaakt werd door een persoon die zelf het dieven-vak leek te hebben uitgevonden! Jongetjes van 10-11 jaar waren we en werden geïntimideerd door deze ‘rechtschapen’ bewaker als we melding maakten van vernieling of diefstal van onze eigendommen! Onmacht en woede waren toen mijn gevoelens die ik nergens kwijt kon, het was immers zijn woord tegen het onze! Hij wist nooit iets, zag nooit iets en zeker geen dingen die niet konden! Waarschijnlijk omdat in zijn ogen alles geoorloofd was! Als ie alle spullen van toen nog heeft, dan zal hij waarschijnlijk zo’n tien garageboxen vol hebben met fietsen- en onderdelen van fietsen en waarschijnlijk ook van brommers. Op onze leeftijd toen, vervulde deze man geen voorbeeld voor het te tonen gedrag!

Twee rechterkousen

De nieuwe voetbalkousen zijn tegenwoordig allemaal voorzien van een R of een L waaraan je kunt zien aan welke voet deze kousen thuishoren. Voor mij dus aanleiding om in deze 50/50 situaties altijd de verkeerde keuze te maken bij het aantrekken van mijn kousen! Volgens mij heeft het geen enkele invloed op de techniek, voor zover aanwezig, en ‘voel’ je er niets van, maar het ‘voelt’ gewoon niet goed als je met een R aan je linkervoet loopt!

Een hamstringblessure zal je er niet door oplopen neem ik aan, maar het geeft net dat tikje onzekerheid die je als rechtgeaarde ‘in de wegloper’ zomaar kan oplopen! Daarom heb ik maar eens informatie ingewonnen naar hamstringblessurepreventie, naast een leuk scrabblewoord ook handig om als professionele organisatie maar eens goed naar te kijken gezien de veelheid aan hamstringblessures! Er schijnen speciale broeken voor te zijn die deze blessures kunnen voorkomen Of ze helpen weet ik niet, maar niet geschoten is altijd mis!

Aanvoelen

Kreeg pas geleden het verwijt van, naar ik eerst dacht een supporter, dat ik te pietluttig floot tijdens een wedstrijd van onder 19 junioren, dan ga je toch effe nadenken als communicatief vaardig mens. De man die vlak daarvoor nog had gezegd dat het een mannensport is en ik dus niet voor alles en nog wat af hoefde te fluiten, was bij de eerstvolgende schouderduw van de tegenstander aan het schreeuwen om een strafschop, die ze dus niet kregen! Hoe iemand die het ene moment zegt voor mannelijk voetbal te zijn, het andere moment opeens als een blad aan een boom om kan slaan is voor mij vaak een compleet raadsel! Maar het gebeurt bijna wekelijks! Zo de wind waait, waait mijn jasje zeggen we dan… En dan zeggen ze dat scheidsrechters niet consequent zijn? Consequent is niet alleen leuk als het je uitkomt heren!

Kwestie van aanvoelen!

Simon Taal

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top