Column Wim van den Berg

Columns Geen reacties op Column Wim van den Berg 129

USA

Plots heb ik echt contact. Mijn fluitsignaal vanuit mijn eenzame positie aan de pool in de warmte van circa dertig graden, wordt fanatiek beantwoord door een vogel. We zijn volstrekt alleen en samen en communiceren met elkaar, alsof we al jaren een relatie hebben. Goed luisterend schat ik in dat het de Roepie- Roepie – vogel is, maar even zo vrolijk kan het ook de Polifinario zijn. De hele familie is weg, naar Outlet of Animal Kingdom en dus mooi de tijd om mijn Florida-column te wrochten, die dan ook nog enigszins voetbalgerelateerd moet worden.

DAVENPORT

Mijn tijdelijke verblijfplaats is een riante villa, verhuurd door mijn jongste dochter en haar man, met uiteraard airco, een pool met warm water en een gameroom, alwaar een poolbiljart soms door mij geteisterd wordt als ik poog te winnen van schoon- danwel kleinzoon. Zelfs mijn kleindochter van twaalf verslaat mij moeiteloos omdat ik steeds de zwarte bal pot op het verkeerde moment en in het verkeerde gat. We hebben WiFi en ik kan dus via zowel Haaglanden Voetbal als het AD het voetballen in Holland volgen. Sterker nog: via de Toto heb ik een dagelijks belang van één euro teneinde enige pecunia mijn richting uit te slepen, zonder succes maar wel spannend.

ORLANDO

Onze aanvlieghaven, maar ook domicilie van Orlando City SC, dat zondag 5 maart moest aantreden voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen New York City FC. Het stadion heette vorig jaar nog Citrus Bowl en ik heb toen een wedstrijd mogen bijwonen. Na de verbouwing heet het Camping World Stadium en kunnen er 65.000 toeschouwers in. Zoals ik u vorig jaar al attendeerde op het fenomeen dat je inpandig van alles te eten en drinken kunt kopen, maar dat ook mee mag nemen op de tribune, heb ik u ook verteld dat een ticket zo’n 90 dollar kostte. Nu 120! Dus: let but sit down.

OPVALLEND

Keepertjes met helmen op bij Oranje Wit in Dordrecht. Goed zo! Bas Nijhuis maakte gebruik van doellijntechnologie. Goed zo! Quick Boys roert zich over de instroom van beloftenteams en staat daar niet alleen in. Goed zo! ADO Den Haag stevent op een slordige 3,3 miljoen tekort af; da’s niet zo goed, ook al is de jaarrekening wel goedgekeurd. Raadsfracties in Den Haag willen niet laten sporten op kunstgrasvelden, maar bij CVV Zwervers moet je daar op spelen en anders wegwezen.

USA

Tot slot het volgende: ik mocht weer eens betalen met de onvermijdelijke creditcard na een familiediner bij Bonefish Grill, alwaar we werden bediend door een vriendelijke ober, die helaas nog lelijker was dan een apenoksel, maar zijn welverdiende fooi toch kreeg, want daar leven ze van.
Dit niet nadat we een ijsje hadden verorberd dat dermate groot was, dat je er een waardebon bij kreeg voor een gratis dotterbehandeling of – geheel naar eigen keuze – een week gratis insuline. Geniet in de USA, maar nuttig met mate. Met moeite heb ik afscheid genomen van Roepie – Roepie en als u dit leest hoop ik veilig terug te zijn in Rijswijk en de jetlag – watten uit mijn hoofd te krijgen.

Niet huilen om wat er niet meer is, maar glimlach om wat er geweest is (P. de Kler).

Wim van den Berg

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top