De column van Wim van den Berg

Achtergrond, Columns, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op De column van Wim van den Berg 305

REGIO

Bij Forum Sport – Westlandia op 30.09 was het gezellig druk en won FS. In de rust kon ik even naar de A-jeugd onder 19 kijken. Dat team speelde tegen De Baronie en won ruim. Ik zag daar nogal wat toekomstig talent aan de gang! Na afloop kon voorzitter Pieter Offers een cheque van € 1.250,– overhandigen aan een vrijwilligster van het KWF, die ook nog wat pecunia had gescoord rondom het veld. De scheids van dienst was de bekende heer G.W.A. Takacs uit Bergschenhoek, die de wedstrijd uitstekend leidde. Een dag later was er geen zonnetje meer te zien en stond er veel wind bij Laakkwartier tegen RKDEO. Deze pot eindigde in een terechte 1-1, waar RKDEO eigenlijk de bovenliggende partij was geweest. Lid van Verdienste de heer Spaargaren van Laakkwartier werd langdurig geïnterviewd; hij is meer dan 80 jaar lid van Laakkwa en staat er bovendien nog erg goed op. Kees Wenneker kiekte hem samen met good old Bram Poons na afloop, toen we ook nog babbelden met scheidsrechter J.W. Jung, die vrijwel foutloos de wedstrijd tot een goed en spannend einde bracht. Afgelopen zondag waren Kees Wenneker, Rinus van Aggelen en ik te gast bij DVV Delft (terecht verloren van het bezoekende VELO) waar na afloop de goed leidende arbiter M. de Waal een fraai boeket bloemen kreeg in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Pupil van de week was Neymar Jansen, die fraai scoorde en door Ries van Dam in het zonnetje werd gezet, net nadat er in de bestuurskamer een wonder was gebeurd. Conform dat ook in de oudheid al gebeurde, was mijn kleine glaasje water na één slokje opeens veranderd in jenever!

PINGELS

De herziene penaltyserie bij de FC Lisse bracht nu een overwinning voor HSV Hoek dat er een tweede lange reis voor moest maken, maar nu geld gaat incasseren als ze tegen Heracles gaan spelen. De reactie van de trainer van de FC Lisse was niet goed, maar wel te begrijpen. Of hij zijn spierballentaal ooit had kunnen waarmaken, dat zullen wij nooit weten (“ik zou niet naar Hoek zijn gereisd”). Overigens vind ik zelf dat de uitslag had moeten blijven zo die was: een fout van de scheidsrechter komt vaker voor, toch? In het AD kun je soms interessante regionieuwtjes lezen, zoals recent een interview met Emma Haasnoot van SVC’08, die zich voluit inzet voor het vrouwenvoetbal, maar ook een leuk stuk met een kijkje achter de schermen bij de tv-opnames in de studio van ons eigen Haaglanden Voetbal in het Sir Winston Leisure Center.

WAT OPVIEL

Wederom publicaties en tv-uitzendingen rond de rubber korrels op de velden, Van der Sar die uit het technisch hart bij Ajax is verdreven en Bert van Oostveen die aan de slag gaat bij het Kenniscentrum Sport. Toch nog leuk terecht gekomen. Dan wil Shona Shukrula binnen drie jaar in de Jupiler League fluiten en Kevin Blom, die haar een zeer goede scheidsrechter vindt, ziet dat ook wel zitten. Trouwens in het BV heeft de 21-jarige Stan Teuben uit Aarle-Rixtel zijn intrede gemaakt als arbiter bij Telstar – FC Dordrecht. In de samenvatting zag ik, dat hij het prima deed. De NOS deed onderzoek naar beleid bij sportclubs over roken, drinken en snacken. De meeste sportclubs blijken een dergelijk beleid niet te voeren, hoewel alcohol langs de lijn merendeels verboden blijkt. Jaren geleden heb ik al gedebiteerd dat als je het sjekkie en het tappie uit de kantine haalt, dan kun je die op termijn wel sluiten. Het is hinken op twee gedachten, maar wel de realiteit. Dan is er de John Blankensteinprijs voor homo-emancipatie en die gaat nu regionaal en beperkt zich niet meer tot alleen Den Haag. Op 8 december (Paarse Vrijdag) zal de prijs worden uitgereikt. De aanvoerdersbanden van afgelopen weekend vond ik in dat kader wel een nette vondst. Voor toparbiters ligt er wellicht een mooie trip naar China in het verschiet. Dat land gaat buitenlandse arbiters uitnodigen om het eigen arbitrale niveau op te krikken. De eerste scheidsrechters zijn al bekend: Jonas Eriksson uit Zweden en Tony Chapron uit Frankrijk. Met onze VOC-mentaliteit, zullen er zeker ook Hollanders volgen! Tenslotte was er een magere opkomst bij de lezing van Edwin van de Graaf afgelopen donderdag bij de HSV. Jammer, want het bleek de moeite waard en het bestuur doet erg haar best om activiteiten te presenteren.

Spelen is experimenteren met het toeval (Novalis).

Wim van den Berg

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top