“Dankzij Martin Born is het G-voetbal niet weg te denken bij DVV Delft”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op “Dankzij Martin Born is het G-voetbal niet weg te denken bij DVV Delft” 175

Zaterdag 2 juni 2018 staat alweer dikgedrukt in de agenda. Dan vindt het jaarlijkse G-voetbaltoernooi van DVV Delft plaats. In de regio en ver daarbuiten is het toernooi inmiddels niet meer weg te denken. Volgend jaar doen er maar liefst 27 verschillende G-voetbalteams mee.

,,Aankomend jaar voegen we een tweede toernooidag toe. Op 27 augustus, na de schoolvakantie, krijgt het toernooi een vervolg. Waarom twee dagen? We zijn de laatste jaren zo hard gegroeid dat er gewoon te weinig kleedkamers zijn voor het toernooi”, vertelt Lida Born, coördinator van het G-voetbal.

Groei

Inmiddels heeft DVV Delft drie G-voetbalteams en volgend seizoen start de club met een extra seniorenteam. Die enorme groei van het G-voetbal is mede te danken aan Martin Born, de huidige hoofdtrainer van het G-voetbal en de zoon van Lida. ,,De kinderen lopen weg met hem. Als ze geblesseerd zijn geeft Martin de spelers individuele training zodat ze zo snel mogelijk fit terugkeren. Op de trainingen vraagt hij het uiterste van de spelers. Op maandag krijgen ze techniektraining en op woensdag wordt toegewerkt naar de wedstrijd van het weekend.”

Stappen

,,Maar Martin doet nog veel meer voor de club. Op maandag traint hij de jongste pupillen en op zondag geeft hij extra techniektrainingen bij de voetbalschool. Hij heeft inmiddels het KNVB-diploma Pupillen- en Juniorentrainer behaald. Je ziet dat zijn eigen G-voetbalteam ook echt stappen maakt, waardoor ze nu in de allerhoogste poule zitten. Het G-voetbal is hier bij DVV Delft en in Delft inmiddels niet meer weg te denken”, eindigt moeder Lida met een glimlach.

DVV Delft is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Martin Bron werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Martin. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Martin Born was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van DVV Delft.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top