Delftse 16-23 competitie: DVV Delft ziet Nootdorp alsnog gelijk komen

Nieuws Geen reacties op Delftse 16-23 competitie: DVV Delft ziet Nootdorp alsnog gelijk komen 392

Deze week zijn de wedstrijden begonnen in het kader van de Delftse DSW/Rodi Media 16/23-competitie. DVV Delft dacht de winst binnen te hebben tegen sv Nootdorp, dat echter in blessuretijd nog langszij kwam. DSVP baarde opzien met winst op DWO.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Poule A
DVV Delft speelde op sportpark Kerkpolder tegen de leeftijdgenoten van sv Nootdorp, een wedstrijd gespeeld in een hoog tempo. De thuisploeg nam na ruim een kwartier een voorsprong. Een prima voorzet van Ahmet Senygit kwam bij Omar El Fasi, die de bal in de kruising liet verdwijnen en doelman Dennis Moll kansloos liet: 1-0.

Ook sv Nootdorp kreeg grote kansen, maar pas in de 37e minuut kwam de bezoekende partij langszij. Aldrey Ortega brak aan de linkerkant door en gaf een voorzet, de bal kwam tussen DVV Delft-doelman Bawan Amin en Bryan van Kampen, waarna Van Kampen ongelukkig in eigen doel scoorde: 1-1.

Na de thee bleef het spel aantrekkelijk om te aanschouwen en beide teams kregen weer kansen. Namens DVV Delft kopte Bryan van Kampen in de 55e minuut net naast en vlak daarna brak invaller Cekdar Atay aan de rechterkant door en wist Mano Jongmans te bereiken, die wel doelman Dennis Moll wist te verrassen: 2-1.

Vervolgens miste Ortega van Nootdorp twee zeer grote kansen (op de lat en alleen voor de Delft- doelman schot over). Vlak voor tijd had doelman Dennis Moll wat moeite met een schot van Cekdar Atay, maar kon in tweede instantie de bal alsnog pakken. Ver in de extra tijd (96e minuut) wist Nootdorp toch nog op gelijk hoogte te komen. Een lange bal op rechts kwam bij de in buitenspelpositie staande Carlo Rouwhorst, die vervolgens Ortega in staat stelde de gelijkmaker aan te tekenen: 2-2. Onlangs de protesten van DVV Delft keurde Louis van der Weijde de treffer goed.

Buurman Full Speed kon ook niet winnen. Het bleef tegen FC Zoetermeer bij 1-1. Vitesse Delft ontdeed zich met 3-1 vrij gemakkelijk van Concordia.

Poule B
Lyra was op eigen veld met 5-0 de baas over SEP en DHL liet een voorsprong van 1-0 uit handen glippen tegen Wilhelmus. De Westlietbewoners wonnen alsnog met 1-2. Het team van DSVP- trainer Dick van der Kooy, die vorige week nog het Delftse team leidde tegen Sparta Onder 19, zag kans om nipt met 3-2 te winnen van DWO. Met dezelfde score was DHC te sterk voor RKDEO. Een verslag van die wedstrijd is elders te vinden op deze website.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top