Delftse Beloftencompetitie 16-23: Oliveo O23 trekt aan langste eind tegen Concordia

De finale van de Delftse Beloftencompetitie 16-23 is een prooi geworden voor het O23-team van Oliveo. Op het complex van RKDEO in Nootdorp was de ploeg uit Pijnacker, na een 1-0 voorsprong bij rust, met 2-1 net te sterk voor de O23-ploeg van het Delftse Concordia.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Onder ruime publieke belangstelling werd die finale dinsdagavond gespeeld. De wedstrijd werd onder tropische temperaturen gespeeld en dat betekende uiteraard in beide helften tijd voor een drinkpauze. Binnen elf minuten had Oliveo al een voorsprong te pakken. Een corner vanaf de rechterflank werd bij Concordia niet goed weggewerkt, waarna Thomas Damen het Delftse net wist te vinden: 1-0. Na een kwartier weer een mogelijkheid voor de formatie uit Pijnacker. Bij opnieuw een hoekschop werd de bal bij de tweede paal ingekopt door Pim Smits, maar de bal belandde tegen doelman Goy Janga van Concordia aan.

In de slotfase van de eerste helft probeerde Sem van Venrooij op aangeven van Jessie Kemp het nog een keer voor Oliveo, maar zijn kopbal ging naast. Vlak daarna nog een mogelijkheid op de gelijkmaker van Concordia, Lars Sandel draaide goed weg in het strafschopgebied, maar zijn inzet verdween naast het Oliveo-doel. In de blessuretijd van het eerste bedrijf kopte Gijs Goedhart van Oliveo na voorbereidend werk van Noah Boer goed in bij de tweede paal, maar doelman Goy Janga was attent en redde ten koste van een hoekschop.

Na een kwartier in de tweede helft kwam de gelijkmaker op het scorebord te staan. Jesper van der Meulen schoot de bal uit een vrije trap diagonaal in de verre hoek: 1-1. Oliveo liet het er niet bij zitten. Eerst ging een kopbal van Niels Kouwenhoven nog voorlangs, maar na een kleine twintig minuten was er wederom een voorsprong voor Oliveo. Na een prima steekbal op Nigel Rijfkogel werd de bal voorgegeven en bij de eerste paal binnengetikt langs doelman Janga door Jesper van Es: 2-1. En in het verdere verloop van die tweede helft kwam in die stand geen wijziging meer en kon voorzitter Guus Heemskerk van de Delftse Beloftencompetitie overgaan tot het uitreiken van de prijzen. De wedstrijd stond overigens onder leiding van scheidsrechter Ruben de Groot, terzijde gestaan door de assistenten David van Dis en Sedat Bugdaci. Als vierde man was present Louis van der Weijde.