Fons Groenendijk: ,,ADO Den Haag had de eerste helft te veel ontzag voor PSV”

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Fons Groenendijk: ,,ADO Den Haag had de eerste helft te veel ontzag voor PSV” 234

Als team speelde ADO Den Haag de eerste helft te tam en te weinig agressief. In de tweede helft werd de 0-1 achterstand vlak voor tijd ‘weggepoetst’ door een kopbal van Mike Havenaar (1-1). Hij scoorde zijn vijfde doelpunt in de laatste vijf wedstrijden.

         Foto’s: Sander de Hollander

Zonder de geblesseerde Danny Bakker (vervanger Donny Gorter) begon ADO Den Haag met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen de huidige landskampioen PSV. De recent behaalde negen punten uit drie wedstrijden binnen zeven dagen lag daaraan ten grondslag. Ook de ruim 13.000 toeschouwers keken vol verwachting naar hun ploeg. Maar helaas zagen ze PSV veel in balbezit en dus moest ADO Den Haag verdedigen. Al in de zevende minuut was het raak voor PSV. Edouard Duplan verdedigde onvoldoende mee, waardoor Davy Pröpper zich in het zestienmetergebied kon vrijspelen en eenvoudig doelman Robert Zwinkels kon passeren (0-1).

Pas in de twintigste minuut was de eerste serieuze aanval op het doel van PSV en pas in het laatste kwartier van de eerste helft was er enige opwinding in het stadion na een voorzet van de mee opgekomen rechtsachter Tyronne Ebuehi, waarna de bal door Mike Havenaar net naast het doel werd gekopt. De saaie eerste helft werd dus afgesloten zonder doelpoging waarvoor PSV-keeper Jeroen Zoet in actie moest komen.

Na rust was een geheel ander ADO Den Haag te zien. Trainer Fons Groenendijk na afloop: ,,In de rust heb ik de spelers gevraagd wat zij ervan vonden en hoe we het de tweede helft beter konden gaan doen. Ik ben een trainer die altijd wil winnen en gelukkig pakten de spelers dit goed op.” Inderdaad werd er feller gespeeld en kort gedekt. Dit leidde in de 55e minuut tot een 100 procent kans voor Mike Havenaar. Een uitstekende voorzet van de snelle Sheraldo Becker kreeg hij laag voor de voeten, maar helaas produceerde hij op vier meter van de doellijn een rollertje dat doelman Zoet eenvoudig kon onderscheppen. Het licht geschrokken PSV pakte de draad van de eerste helft daarna weer op, maar miste enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen.

Trainer Fons Groenendijk wisselde in de slotfase drie keer aanvallend door achtereenvolgens Ruben Schaken, Guyon Fernandez en Randy Wolters in te brengen. Gelukkig voor ADO Den Haag pakten die wissels goed uit. Drie minuten voor tijd werd een corner onvoldoende weggewerkt door de verdediging van PSV, waarna van circa twintig meter Aaron Meijers steenhard op het doel kon schieten. Doelman Zoet dook de bal uit de hoek, maar de rebound belandde precies op het kopgrage hoofd van spits Mike Havenaar die daarmee zijn vijfde doelpunt in de laatste vijf wedstrijden scoorde. In de laatste minuten en de extra tijd (drie  minuten) speelde ADO Den Haag de wedstrijd slim uit zodat de ploeg van trainer Cocu niet meer in de buurt kwam van de ‘man of the match’, doelman Robert Zwinkels. Na afloop gaf trainer Fons Groenendijk aan: ,,Wij vieren dit punt als een overwinning. Aan het eind van het seizoen zal blijken hoe belangrijk dit punt is, maar eerst moeten wij aanstaande zondag Sparta op Spangen verslaan.”

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top