Nacompetitie 1e/2e klasse: HVV beloont zich met zege en promotie

|||||||||||||

Op het sportcomplex van TOGB werd de finale van de nacompetitie gespeeld tussen de Koonleeuwen HVV en sv DONK uit Gouda. Beide teams hadden een goede reeks neergezet in voorgaande wedstrijden. Aanleiding voor veel fans van beide teams om naar het sportpark te komen en deze wedstrijd bij te wonen. Het werd uiteindelijk HVV dat via goed voetbal liet zien wie het meeste recht had op promotie. Het werd een verdiende 0-3 overwinning voor HVV.

Tekst: John Carlier        |       Foto’s: Franca Dobbe

Nadat HVV de aftrap had genomen werd al snel druk gezet door DONK, waardoor ook de eerste kans voor Abdelhak Kaiissy ontstond. Zijn schot werd door keeper Guus Dicke met een spectaculaire redding nog net tot corner verwerkt. Hiermee was qua kansen het kruid voor DONK verschoten, want tot aan de rust werd er geen enkele uitgespeelde kans meer gecreëerd.

Wellicht was dit gevaar voor HVV een extra waarschuwing en ging het zich wat meer profileren. Wel ging dit gepaard met een waarschuwing voor Juriaan van Wijngaarden. Maar ook in de achtste minuut een mogelijkheid om te scoren. Het was Felipe Bello die een perfecte voorzet gaf, waardoor de volkomen vrijstaande Quinten Jakobs de bal hoog in de touwen kon schieten. Op dat moment een toch wel verdiende 0-1 voorsprong voor HVV.

DONK was zeker niet aangeslagen want in de negende en elfde minuut wist het drie corners te forceren. Bij de laatste corner was het Jeroen Borsboom die zijn schot geblokkeerd zag worden tot weer een corner. Tot halverwege de eerste helft werden door beide teams geen uitgespeelde kansen meer gecreëerd. Wel liet HVV iets beter voetbal zien. Er werd goed gecombineerd, maar zowel bij DONK als HVV stond de verdediging als een muur.

In die 23e minuut was er een paar minuten onderbreking voor een blessurebehandeling van Ernest Janssen van HVV en Jeroen Borsboom van DONK.  De eerste werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en kon na afloop van de wedstrijd toch nog meegenieten van de overwinning en feestvieren met het team. Jeroen Borsboom werd op het veld verzorgd en kon de wedstrijd vervolgen.

Na deze onderbreking nam HVV weer het initiatief wat resulteerde in een prachtige aanval tussen invaller Boris Gorlee en Felipe Bello. Maar de mogelijkheid die hieruit ontstond werd door DONK-doelman Bas van der Eem om zeep geholpen.

De laatste mogelijkheden voor de rust waren voor HVV. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Tommie Steens over de muur geschoten, maar wel in de handen van de doelman van DONK. Op slag van rust zag Max van Gijn de bal uit zijn vrije trap door de Goudse doelman tot hoekschop worden verwerkt. De 0-1 ruststand was wel verdiend, maar gaf zeker nog hoop voor DONK.

De Goudse ploeg begon de tweede helft met twee invallers en liet direct zien zich niet neer te willen leggen bij deze stand. Al na twee minuten forceerde het al direct een corner, nog wel zonder gevaar. Hierna was het weer HVV dat het initiatief overnam en vervolgens een drietal gevaarlijke momenten wist te creëren. Eerst een schot van Tommie Steens, waarbij de bal net over de lat ging, vervolgens een schot van invaller Kees Willem Brouwers en bij de laatste mogelijkheid was het wel raak, waarbij Ole de Mooij vanuit een corner de bal tegendraads kon inkoppen. Bij deze 0-2 stand leek het gedaan voor DONK, temeer ook omdat HVV toch de betere ploeg was.

Na deze stand werden bij beide teams twee spelers gewisseld. Maar de wissels bij DONK brachten niet het gewenste resultaat. De overtuiging om nog iets terug te doen werd een kwartier voor tijd door HVV tenietgedaan. Joppe Dekker deelde de genadeklap uit. Hij omspeelde een verdediger heel handig en haalde uit. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween buiten bereik van de keeper in de touwen: 0-3.

Bij deze 0-3 stand was het wel gedaan voor DONK. Waarschijnlijk riep deze stand wat frustratie op, waardoor invaller Maher Hariti en Jeroen Borsboom tegen een gele kaart opliepen en Mark van Doeland zelfs een rode kaart kreeg. In een eerder stadium waren al twee gele kaarten uitgedeeld aan spelers van DONK. Vanuit deze overtredingen mochten Felipe Bello en invaller Boris Gorlee nog een keer aanleggen. De eerste schoot in het zijnet en de tweede ging net over. In de slotminuut kopte Roy van der Graaf de bal vanuit een vrije trap nog tegen de lat. Dit was het laatste wapenfeit, want de scheidsrechter floot na exact negentig minuten af.

Een terechte en verdiende overwinning voor HVV, die samen met het meegereisde publiek na afloop op het veld werd gevierd en de daarmee bereikte promotie naar de zaterdag eerste klasse. En knappe prestatie van trainer en spelers van HVV.

(Klik HIER voor meer foto’s van DONK-HVV)