HV Toernooi 1/8 finale: Die Haghe via pingels terecht naar volgende ronde

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi 1/8 finale: Die Haghe via pingels terecht naar volgende ronde 930

In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup speelde Die Haghe op sportpark Ockenburg  tegen het twee klassen hoger spelende sv Nootdorp. In de reguliere speeltijd wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Strafschoppen moesten er dus  aan de pas komen om de winnaar aan te wijzen. Het team van trainer Wim de Jong was hierin beter dan de Nootdorpers.

In de eerste helft van de wedstrijd veroverde Die Haghe een licht veldoverwicht. De sluitpost van de bezoekers werd echter niet aan de tand gevoeld. Aan de andere kant verontrustte  pogingen van Ricardo Siebring, Marcley Manuela en Jeffrey Flohr de collega van Yannic Augustinus, Bas Drost, evenmin. Een inzet van verdediger Yoran Bos op afstand leverde geen gevaar voor goalie Augustinus.

Het eerste halfuur in het tweede bedrijf bezette Die Haghe voornamelijk de speelhelft van sv Nootdorp. Indien dan toch enkele speldenprikken door de voorwaartsen van het team van trainer Dick Boereboom werden uitgedeeld, stonden Yoran Bos, Jesse Bakker, Michael Toet en  Alex Heemskerk klaar om het gevaar te smoren. Halverwege deel twee van de wedstrijd zag Leroy Versteegen namens sv Nootdorp een hard schot geblokt worden. Met nog een kwartier op de klok gingen de bewoners van sportpark ‘s-Gravenhout wat aandringen. Dat resulteerde wel in schoten van Mike Hollenberg en Nick Sleeking, maar zij wisten de bal ook niet tussen de palen te krijgen van keeper Bas Drost. De stand bleef dubbelblank en de strafschoppenserie liet niets aan duidelijkheid over: 3-1.

Gezien het spelbeeld in de wedstrijd een terechte beloning voor de gastheren. Terwijl Peter de Kleer, Mitchel de Bas en Wittmaekers wel de bal achter de Nootdorpse doelman Yannic Augustinus wisten te krijgen konden de geel-zwarten slechts éénmaal keeper Bas Drost  passeren.

Met het kampioenschap in het vooruitzicht in 3B kan Die Haghe zich gaan voorbereiden op de competitiewedstrijd tegen Quick Steps. Voor sv Nootdorp –  als periodekampioen – is het te hopen dat het blessureleed snel tot het verleden gaat behoren en het met het sterkst mogelijke team aan de nacompetitie kan beginnen.

© Haaglanden Voetbal         

Zoeken

Back to Top