HV Toernooi 1/8 finale: Quick schiet pas na rust met scherp op SEP

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi 1/8 finale: Quick schiet pas na rust met scherp op SEP 575

In de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup speelde zondag derdeklasser SEP een thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Quick. Van tevoren werd er weinig voor de kansen van de Delftse ploeg gegeven, maar in het bekervoetbal kunnen nu eenmaal vreemde dingen gebeuren. Op het grasveld werd zonder kunstlicht al om 19.00 uur afgetrapt.

Van meet af aan waren de intenties van beide ploegen goed te zien. SEP speelde met een dubbele linie verdedigers rond het eigen strafschopgebied en de twee meest vooruit geschoven posten kwamen zelden verder dan dertig meter van het eigen doel. Aan de Haantjes de schone taak om deze muur te slechten. Met name over de flanken was er regelmatig gevaar, waarbij Nabil Hadui het bij tijd en wijlen op de heupen had. Hij zag enkele goede schoten gepakt worden door SEP-doelman Rick van der Mast, die een goede dag leek te hebben. Ook Raymond Baten zag de uitstekende doelman enkele malen op zijn pad liggen en wanneer hij gepasseerd werd door Marc Boshoff (foto), bracht de paal redding voor SEP.

Botsing

De thuisploeg weigerde te capituleren en ging voor elke bal. Eenmaal kwam doelman Van der Mast hierbij hard in botsing met verdediger Mark Derworth, die strompelend nog wel verder wilde, maar uiteindelijk toch vervangen moest worden. Achterin had Quick geen enkel probleem met een schaarse SEP-aanval en het zou de eerste helft ongeveer 80% balbezit hebben. Toch is dit nog geen garantie voor doelpunten, want ondanks de vele kansen, wilde de bal er maar niet in. De rust werd derhalve toch verrassend met een 0-0 tussenstand behaald. Het voelde voor de thuisploeg al als een overwinning.

Kruising

Quick kwam het tweede bedrijf niet scherp uit de kleedkamer, want binnen dertig seconden viel een doelpunt, maar dan wel gescoord door SEP. Verdedigend werd slecht ingegrepen en de bal belandde opeens voor de voeten van Huub Barendse, die van randje strafschopgebied de bal onhoudbaar in de kruising schoot. Verbijstering alom, maar de 1-0 stond echt op het bord in Delft. SEP leek vleugels te hebben en Quick leek licht aangeslagen. De druk werd opeens wat minder, maar het duurde niet al te lang voordat Quick zich herstelde. Na precies een uur spelen kwam Marc Boshoff goed door over de vleugel en gaf een heerlijke voorzet, die door Can Memisoglu werd binnengekopt: 1-1. Een minuut later viel het volgende doelpunt al. Rachid Bouyaouzan was aan een slalom begonnen en schoot hard op doel. Doelman Van der Mast kon de bal niet klemmen en Raymond Baten kon zo eenvoudig de 1-2 binnenlopen.

Schiettent

Het bleek een sein voor het openen van de schiettent. Quick domineerde weer en SEP kon het hoge baltempo niet meer bijbenen. Na 65 minuten spelen brak Nabil Hadui goed door en gaf hij strak voor, waardoor wederom Can Memisoglu de bal alleen nog binnen hoefde te tikken en zo de 1-3 op het bord zette. Weer enkele minuten later leek dit scenario zich te herhalen, alleen dan met een voorzet van Marc Boshoff. Ditmaal kwam verdediger Marco de Kok er net voor, maar schoot de bal wel zo in eigen doel voor de 1-4. Na 71 minuten spelen schoot Nabil Hadui, na een goede individuele actie, ook raak en tekende zo voor de 1-5. Toen na 74 minuten spelen Marc Boshoff binnen de beruchte lijnen gevloerd werd, mocht Can Memioglu de strafschop opeisen en binnenschieten voor de 1-6. In een tijdsbestek van minder dan een kwartier wist Quick dus liefst zesmaal te scoren en kwam het niveauverschil terug in de score.

Keeperswerk

In het restant zette Quick niet heel hard meer aan, maar beloonde Virgil Tjin-Asjoe zichzelf nog wel voor een prima wedstrijd en scoorde nog de 1-7. Verdere doelpunten bleven SEP bespaard, mede dankzij goed keeperswerk en het aluminium. Zelf kwam het nog eenmaal in kansrijke positie, maar het afronden duurde net te lang, waardoor de Quick-defensie de bal tijdig kon afpakken. Al met al een ruime overwinning, die meer dan verdiend was. Als beloning plaatste Quick zich hierdoor voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi, waarin het op dinsdag 2 mei op eigen veld mag uitkomen tegen Die Haghe, dat komende zaterdag kampioen in de derde klasse kan worden.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top