HV Toernooi 1/8 finale: Vitesse Delft trekt aan langste eind tegen RKDEO

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi 1/8 finale: Vitesse Delft trekt aan langste eind tegen RKDEO 389

In de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup stonden op sportpark Tanthof Zuid zaterdag eersteklasser Vitesse Delft en zondag tweedeklasser RKDEO tegenover elkaar. De thuisploeg trok – pas na het nemen van strafschoppen – aan het langste eind. Na negentig minuten gaf het scorebord een stand van 1-1 aan.

Na dertien minuten leek Vitesse Delft dicht bij een treffer, maar uit een hoekschop werd de bal door Koen Lahnstein bij de tweede paal naast gekopt. Twee minuten later zag aan de andere kant Ryan Lugtigheid een schot – gelost van binnen het strafschopgebied – over het doel gaan. Nog geen minuut later probeerde Rob van Hagen namens de bezoekers het van afstand, maar ook zijn inzet verdween naast het Delftse doel.

Vlak daarna probeerde Mark Vermeulen het namens de gastheren, maar doelman Dennis Hendriks van RKDEO reageerde alert. Halverwege het eerste bedrijf viel toch de openingstreffer van Vitesse Delft. Maarten Boek zette Rick Burgering aan het werk. Hij zag RKDEO-doelman Hendriks te ver voor zijn doel staan en liet met een fraaie lob de bal tegen het net verdwijnen: 1-0. In het vervolg van die eerste helft zette Vitesse Delft meer druk om nog voor de pauze de marge te kunnen verhogen. RKDEO verdedigde met man en macht en hield de 1-0 vast tot aan de thee.

Na de pauze was het al snel gelijk. Al na vier minuten mocht – na een overtreding op Chris Nieuwpoort – aan de zijkant van het strafschopgebied Sam Ruinard een vrije trap nemen. Hij bereikte het hoofd van Luuk Goedbloed, die de bal de verre hoek instuurde: 1-1. Na bijna een uur spelen tikte Vitesse-doelman Marco Bergen Henegouwen de bal na een afstandsschot van Ryan Lugtigheid bekwaam over de lat en even later had hij geluk, dat een inzet van Luuk Goedbloed van de doellijn werd gehaald door één van zijn verdedigers.

Na de wissels van RKDEO en Vitesse Delft werden de bezoekers wat sterker en kreeg ook een veldoverwicht. Op dat moment moest Vitesse Delft even alle zeilen bijzetten. Met nog een kwartier te gaan kreeg Lutigheid op aangeven van Ricardo Rosario Lopes Landim de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Hij had teveel tijd nodig de bal onder controle te krijgen en zijn inzet was vervolgens een eenvoudige prooi voor doelman Bergen Henegouwen. Het laatste wapenfeit was in blessuretijd een vrije trap van Vitesse Delft, die bij de tweede paal door de Nootdorpse defensie tot hoekschop werd verwerkt.

Een 1-1 stand. Strafschoppen brachten uiteindelijk de beslissing in het voordeel van zaterdag eersteklasser Vitesse Delft. De eerste helft leek Vitesse Delft de bovenliggende partij, maar in de tweede helft en zeker na de wissels aan beide zijde draaide de wedstrijd om en kreeg RKDEO de betere kansen en had zeker recht op winst. De gastheren wonnen dus de strafschopserie met 5-3. Voor de ploeg van trainer Peter Klomp schoten raak: Mark Vermeulen, René de Graaff, Daan Burgering, Raymond Gopal en doelman Marco Bergen Henegouwen via handen van zijn collega Dennis Hendriks. Voor RKDEO vonden het doel vanaf elf meter: Rob van Hagen, Sam Ruinard en Ryan Lugtigheid. Twan Greeve schoot de bal over het doel.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

Zoeken

Back to Top