HV Toernooi: sv Nootdorp pas na pingels voorbij zondagploeg Laakkwartier

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op HV Toernooi: sv Nootdorp pas na pingels voorbij zondagploeg Laakkwartier 1188

sv Nootdorp had het niet zo gemakkelijk om de volgende ronde te bereiken. De oud-finalist van het Haaglanden Voetbal Toernooi ontdeed zich pas via strafschoppen van Laakkwartier. DSO stuurde HVV Hercules terug naar Den Haag met een 3-0 nederlaag en Wippolder bleef de baas over het zaterdagteam van GDA. Ook Duindorp SV en derde Divisionist HBS bereikten de derde ronde.

Tekst: Ton Beije & Alex Pronk | Foto’s: Alex Pronk

Laakkwartier (zo) – sv Nootdorp

De doelpunten waren dinsdagavond duur aan de Jan van Beersstraat. Op het fraaie kunstgrasveld kregen beide teams kansen. Voor de ploeg van trainer Jan Linkerhof kregen Ghalid Belmakran, Bilal Aydin en Nabil Laari behoorlijke mogelijkheden, maar de Nootdorpse sluitpost Ronald Simonis hield zijn doel schoon. Aan Nootdorp-zijde waren er kansen voor Richard Kasius (2x), Jeffrey Flohr, Youness Emaangoun en invaller Marcly Manuela, maar Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers stak in goede vorm.

De beste kans kreeg Nootdorp in de slotfase van de eerste helft. Na een afgeslagen hoekschop schoot Maurice Kerkhof snoeihard in maar Sergio Veugelers, broer van de doelman, kon nog net op de lijn redding brengen.

Na rust werd nog een treffer van sv Nootdorp wegens buitenspel geannuleerd door de Haagse scheidsrechter Paul van den Burg. Doelpunten vielen er niet en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Laakkwartier scoorde maar twee keer vanaf elf meter en sv Nootdorp hoefde maar vier strafschoppen te nemen. Alleen de ‘pingel’ van invaller Marcley Manuela werd gekeerd door Veugelers. De beslissende strafschop voor Laakkwartier werd door doelman Alessandro Veugelers op de paal gemikt. sv Nootdorp dus winnaar van de serie met 2-3. De loting leverde voor de ploeg van Dick Boereboom een uitwedstrijd tegen Lyra op.

DSO – HVV Hercules 

DSO was op sportpark Bentwoud te sterk voor vierdeklasser HVV Hercules. Een 3-0 zege voor het team van trainer Faizel Soekhai en dat betekent een goede opsteker voor het competitieduel van komene zaterdag.

Wippolder – GDA (za)

Wippolder gaat door na een 4-2 winst op de zaterdagploeg van GDA. Op de Pauwmolen in Delft zette Sven Paternot Wippolder op een 1-0 voorsprong in de eerste helft. Daley Uythof verdubbelde na de thee de marge, waarna het team van trainer Wim Baggerman iets terugdeed: 2-1. Vervolgens liep Wippolder door doelpunten van weer Daley Uythof weg naar 4-1. GDA had het laatste woord, maar het was niet genoeg om de volgende ronde te bereiken: 4-2.

Duindorp SV – sv Erasmus (zo)

Duindorp SV was op Houtrust duidelijk een maatje te groot voor het zondagteam van sv Erasmus. Vertrekkend trainer Roel Zandbergen zag zijn formatie een half dozijn treffers produceren en met 6-2 zegevieren.

sv Erasmus (za) – HBS

Zondag Derde Divisionist HBS – ooit ook finalist op dit toernooi – plaatste zich voor de volgende ronde. Aan de Erasmusweg had het team van trainer Marcel Koning niet al te veel moeite met zaterdag vierdeklasser sv Erasmus. In de aanloop naar de belangrijke competitiewedstrijd van zaterdag, uit tegen Quick, wonnen de Kraaien met 0-4. de productie werd verzorgd door Joost Jonkman, Willem Six, Nelson Vieira en Bram Ros.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top