Jaarlijkse dag van PensionADO’s: activiteiten en mooie verhalen

ADO Nieuws, Nieuws Geen reacties op Jaarlijkse dag van PensionADO’s: activiteiten en mooie verhalen 1526

Het weer zat de organisatie in ieder geval al mee. Vanaf half twaalf verzamelden de vele oud-ADO-ers zich op de accommodatie van de Golfclub Ockenburgh aan de Wijndaelerweg. Het feest van de herkenning.

Tekst: Ton Beije
Foto’s: Aad van der Knaap

Veel bekenden uit de mooie ADO-tijd waren weer present, spelers die prachtige jaren hebben meegemaakt in het eerste elftal in het Zuiderpark, spelers die niet verder kwamen dan het tweede team, spelers die bij de amateurs actief zijn geweest, het hoogste jeugdteam, maar ook veel oud-bestuursleden, leiders en trainers waren weer van de partij.

Even na twaalf uur kon Mario van der Ende namens het organisatiecomité een ieder welkom heten en kon men beginnen aan de prima – wederom door Allie Simonis – verzorgde lunch. De oudste PensionADO, George van Rosmalen, 90 inmiddels, was natuurlijk ook weer van de partij. Maar ook ex-Hagenaar Jan Huijbregts, voormalig KNVB topfunctionaris bij de afdeling betaald voetbal. ,,Ik hou nog steeds van een glas wijn. Hier naartoe komen is dan altijd een probleem, maar gelukkig heb ik vandaag mijn zoon bij mij”, liet de inmiddels 80-jarige Huijbregts weten. Fraai zomerweer, dus ook het terras was goed bezet.

En natuurlijk, prachtige anekdotes uit vervlogen tijden. Er zijn er bij (Martin Woltman) die het allemaal nog heel smeuïg kunnen vertellen, alsof het gisteren had plaatsgevonden. Ondertussen gingen de golfers richting golfbaan (18 holes) voor het Golf Invitatie Toernooi. Anderen pakten de kaarten op om te gaan klaverjassen en er was onder leiding van Jan Klijn (NBB bridgedocent) een heuse bridgeclinic. En ook over zijn ‘bridgeverleden’ had Martin Woltman weer fraaie verhalen.

En wie niet actief was op de golfbaan, met het kaarten of het bridgen, bleef heerlijk op het terras bijpraten over het voetbal van toen en nu. De PensioADO’s, jaarlijks een echt ‘mannengebeuren’, maar dit jaar was ook Kock Munters van de partij. Oud-medewerkster van de KNVB (toen nog gehuisvest aan de Haagse Verlengde Tolweg) en ooit de rechterhand van ADO’s-manager Eddie Hartmann. Een fantastisch gesprek met Henri Aardse, die in 1994 tijdens een werkbezoek in Polen door een dronken automobilist werd aangereden en door een dwarslaesie in een rolstoel terecht kwam. Indrukwekkend te horen hoe hij er weer bovenop kwam en het leven inhoud heeft gegeven. Ook nu voor deze editie van de PensionADO’s zorgde hij weer voor een fraai kunstwerk.

Aan het einde van de middag, net toen er wat regen naar beneden kwam, vond tijdens de afsluitende borrel de prijsuitreiking plaats. Maar ach, ook bij de Pensionado’s is de Olympisch gedachte van Pierre de Coubertin het belangrijkste: Deelnemen is belangrijker dan winnen!

Het dreigende weer (er was code rood voorspeld) kon de reünie niet verstoren. En mocht je droog naar je auto willen, alle deelnemers kregen een originele ADO-paraplu met het logo van de PensionADO’s. De organisatie kan terugkijken op een prima geslaagde dag, de sfeer van het Zuiderpark hing een middag lang op het complex van Golfbaan Ockenburgh.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top