Jeugdvoetbal: DHC O19 haalt titel binnen en promoveert naar derde divisie

Jeugdvoetbalnieuws, Nieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Jeugdvoetbal: DHC O19 haalt titel binnen en promoveert naar derde divisie 718

Wat vele seizoenen niet lukte, lukte zaterdag wel. DHC O19-1 behaalde op geweldige wijze het kampioenschap van de vierde en daarmee promotie naar de derde divisie. Een prima prestatie van alle spelers gedurende dit seizoen en de begeleidingsstaf. Een dik verdiende beloning voor de stoppende trainer/coach René van Delft (foto).

Tekst: Dik Schreuders

Alles was eraan gedaan om er een waar feest van te maken. Een lunch vooraf in de kantine, muziek rondom de wedstrijd, vuurwerk, een zanger )John Medley) en DJ Marcel na afloop, bloemen, een beker en een uitgebreid warm buffet na afloop. Dank hiervoor aan begeleidingsstaf, ouders en sponsors. Er moest alleen nog even gevoetbald worden….

Klus

Onder een prima zonnetje werd het veld betreden onder begeleiding van E-jeugd van DHC, met een in groten getale opgekomen publiek op de tribune. Met de nummer twee in de stand als tegenstander, Smitshoek, zou het zeker nog een lastige klus worden. Met nog in totaal drie wedstrijden te spelen voor de groen-zwarten, was er nog één punt nodig en zou een gelijkspel dus voldoende zijn. Al snel schoot aanvoerder Nabil Haddadi van binnen het strafschopgebied net over en nog binnen het kwartier stopte Smitshoek-doelman Oscar Roos een laag hard schot van Killian van Mil.

Blessuretijd

Na een klein half uur spelen vond Killian van Mil wederom de doelman op zijn weg, waarna Anass el Hadioui zijn schot door een verdediger geblokt zag worden. Tien minuten later zorgde een actie van Killian van Mil voor gevaar. Ook nu stopte de Smitshoek-doelman tot tweemaal toe de inzet van Van Mil. Kort hierna kopte Thomas Aangenendt net over, terwijl vervolgens Beau van der Toorn op een verdediger stuitte. Op slag van rust een schitterende aanval van Nabil Haddadi op rechts op Killian van Mil, waarna Beau van derToorn van dichtbij overschoot. In blessuretijd was er dan wel eindelijk de dik verdiende 1-0 toen Beau van der Toorn een voorzet van Killian van Mil keihard inschoot.

Rood

Na de pauze werd de nog slechts beperkte 1-0 stand snel uitgebouwd. In de 47e minuut opnieuw een actie van Killian van Mil en bij de tweede paal werd dit schitterend afgemaakt door Quinten van der Kraaij: 2-0. Twee minuten later ging de razendsnelle Killian van Mil alleen door, waarna de laatste verdediger hem aan het shirt vastpakte en hij ten val kwam. Scheidsrechter Van der Zwan kon niet anders dan terecht rood trekken voor Smitshoek-verdediger Van de Luitgaren. Kort hierna scoorde Beau van der Toorn een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd, maar het was slechts uitstel. Halverwege de tweede helft scoorde Killan van Mil de 3-0 na een voorzet van Quinten van der Kraaij. Inmiddels was trainer/coach René van Delft dan al druk aan het wisselen, om zoveel mogelijk spelers te laten spelen in deze kampioenswedstrijd.

Eer

Met nog negen minuten op de klok werd de bal uit een voorzet van Quinten van der Kraaij door Beau van der Toorn in de verre hoek ingeschoten: 4-0. Als DHC al denkt aan het kampioensfeest, doen de gasten dan in de op slag van tijd iets terug en redden de twijfelachtige eer: 4-1. Toch was het daarmee nog niet voorbij. In blessuretijd een prima uitgespeelde aanval, waarin Beau van der Toorn uitstekend breed legde en aanvoerder Nabil Haddadi de 5-1 kon aantekenen. Het kampioensfeest kon daarna beginnen!

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top