Nacompetitie Vrouwen 2e/3e klasse (zat): Ariston’80 en FC ‘s-Gravenzande oppermachtig

Ariston’80 schoof in de eerste ronde van de nacompetitie eenvoudig streekgenoot sv Den Hoorn aan de kant. Ook FC ’s-Gravenzande bereikte de tweede ronde met een forse overwinning. DCV werd slachtoffer van de Westlandse dadendrang.

sv Den Hoorn VR1 – Ariston’80 VR1

sv Den Hoorn startte met hoog druk te zetten en het leek een spannend duel te worden. Maar dat bleek toch niet het geval te zijn. De studenten kwamen op 0-1 door een treffer van Katja Schmahl op aangeven van Lara Notenboom. Uit een vrije trap was het opnieuw Notenboom die Schmahl in staat stelde haar tweede treffer te scoren. Ariston’80 bleef de aanval zoeken en kon Schmahl haar hattrick voltooien. Nog voor de rust werd het ook nog 0-4. Uit een actie vanaf de linkerkant kon Susanna Tdlohreg scoren. Na rust kwam sv Den Hoorn scherp uit de kleedkamer, maar kon de achterstand niet kleiner maken.  Ariston’80 kwam daarna weer in de wedstrijd en kon via Katja Schmahl de 5-0 scoren. Vlak voor tijd had Liselotte de Boer het laatste woord. Zij plaatste een bal vanuit de lucht in de hoek.

DCV VR1 – FC ‘s-Gravenzande VR1

FC ’s-Gravenzande was een maatje te groot voor de thuisclub. De formatie van trainer Edwin Arndts (foto) was feller, maar ook technisch en tactisch beter. Bij rust had FC ’s-Gravenzande al een 0-2 voorsprong te pakken. Kort na de hervatting kwam DCV nog terug tot 1-2, maar bij het eindsignaal stond een 2-6 stand op het scorebord. Femke Sjoerdsma en Sophie van Spronsen scoorden twee keer voor de bezoeksters. De overige treffers kwamen op naam van Beau Bongaards en Romy van Velden.