Oranje onder 19 tegen Duitsland, Engeland en Bulgarije op het EK

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Oranje onder 19 tegen Duitsland, Engeland en Bulgarije op het EK 111

De loting voor het EK 2017 in Georgië leverde voor Oranje Onder 19 als tegenstanders in de poule op Duitsland, Engeland en Bulgarije. De loting vond donderdag plaats in de Georgische hoofdstad Tbilisi, waar de coach van Oranje Onder 19, Maarten Stekelenburg, bij aanwezig was.

Het team Onder 19 start het EK in groep B op 3 juli tegen Duitsland, komt vervolgens op 6 juli Engeland tegen en sluit de groepsfase op 9 juli af met de ontmoeting tegen Bulgarije.

Krachtmeting

KNVB-coach Maarten Stekelenburg van Oranje onder 19 over die loting tegen OnsOranje: ,,We zijn in een erg interessante groep ingedeeld. Vooral Duitsland en Engeland zijn in het oog springende tegenstanders en ploegen die wij goed kennen. Begin september 2016 hebben we nog tegen beide landen geoefend. Tegen Engeland werd het destijds 1-1 en van Duitsland wisten we toen met 2-1 te winnen. Bulgarije is voor ons minder bekend, maar we weten dat ze in de EK-kwalificatie onder andere Frankrijk uitschakelde en is dus een niet te onderschatte tegenstander. Op een EK kom je altijd goede ploegen tegen en ik heb er erg veel zin in om de krachten te meten.’’

Ongeslagen

Het Oranje onder 19-team bereikte ongeslagen het EK 2017. Er werd vijfmaal gewonnen en één keer gelijk gespeeld. In oktober 2016 begon Onder 19 aan de eerste EK-kwalificatieronde met drie overwinningen. Achtereenvolgens werden Roemenië (2-1), San Marino (4-0) en Noorwegen (1-0) geklopt. Eind maart 2017 werd de finaleronde gespeeld en was Onder 19 te sterk voor eerst Finland (1-0) en vervolgens Oekraïne (2-0). Het plaatste zich voor het EK door een 0-0 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten uit Griekenland.

Georgië

Het EK is in Georgië van 2 tot 15 juli het EK 2017 voor spelers onder de 19 jaar. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Georgië als gastland automatisch gekwalificeerd is. De groepsfase is van 2 tot en met 9 juli en de halve finales worden op 12 juli gespeeld. De finale staat op het programma op zaterdag 15 juli.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: KNVB Media)

Zoeken

Back to Top