Vrouwen 2e klasse B/C: DSVP pakt winst in blessuretijd, verlies voor SEP

In 2B ging RKAVV flink over de knie in het duel met ARC. SEP had in 2C weinig in te brengen in de uitwedstrijd bij Kloetinge. Ook Ariston’80 stond met lege handen in Hendrik-Ido-Ambacht bij IFC. DSVP greep in blessuretijd de volle buit bij VVOR.

2e klasse B

RKAVV VR – ARC VR

Op de Kastelenring kwam ARC na twaalf minuten op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg van trainer Arjan Timmers(foto) kwam in de 42e minuut op gelijke hoogte door een treffer van Romy van der Helm, die een bal van Melanie Zalm inschoot: 1-1. Kort daarna viel de 1-2 en in de zeventiende minuut van de overdreven lange blessuretijd voor rust kon ARC opnieuw scoren: 1-3. In de tweede helft was het al snel 1-4 en het duel gespeeld. Kim Smulders scoorde nog wel de 2-4 met nog een kwartier te gaan, maar daarna kon ARC nog drie keer het net vinden, waardoor de eindstand 2-7 werd.

2e klasse C

VVOR VR – DSVP VR

In Rotterdam nam de thuisploeg halverwege de eerste helft een 1-0 voorsprong. Pas in de blessuretijd kon Stella van Oostrom DSVP tegen de laagvlieger op gelijke hoogte brengen: 1-1. In de tweede helft leek er niet gescoord te worden, maar opnieuw was DSVP trefzeker in de extra speeltijd. Geena Toussaint besliste met haar treffer het duel in het voordeel van de club uit Pijnacker: 1-2.

IFC VR – Ariston’80 VR

De studentes speelden een kansloze wedstrijd. Al binnen een minuut scoorde IFC de 1-0 en de thuisploeg hield deze stand tot aan de rust vast op het scorebord. Na de thee verloor Ariston’80 de grip op het duel en kon IFC een 3-0 eindzege noteren.

Kloetinge VR – SEP VR

Ook SEP moest het hoofd buigen in een uitduel. Voor de thee kon de Delftse ploeg Kloetinge nog aardig bijbenen. Na een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg zorgde Julia Wilbers voor de gelijkmaker: 1-1. In het tweede bedrijf liep Kloetinge weg naar een 5-1 stand. Het laatste woord was voor Chelsea Disseldorp, die de uitslag bracht op 5-2.