Vrouwen: Lyra kampioen na zege op sc Monster

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Vrouwen: Lyra kampioen na zege op sc Monster 352

Lyra was streekgenoot Sportclub Monster de baas en kon aansluitend het kampioenschap gaan vieren. Jong ADO Den Haag kreeg flink klop van Ter Leede. RKDEO verloor het sleutelduel tegen Alcmaria Victrix. De wedstrijd van SEP haalde op een haar na het einde niet.

Topklasse

Jong ADO Den Haag was een maatje te klein voor tegenstander Ter Leede. De thuisclub uit Sassenheim kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Drie minuten later zorgde Naomi Piqué voor de gelijkmaker. Het was spannend op het veld. De thuisclub ging rusten met een 2-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Opnieuw was het Ter Leede dat scoorde. In de slotfase maakte de thuisploeg het verschil met drie treffers waardoor de eindstand enigszins geflatteerd 6-1 werd.

1e klasse C

RKDEO moest winnen van Alcmaria Victrix om de laatste plaats te verlaten. De Nootdorpse vrouwen kwamen al snel met 1-0 achter en zagen de achterstand bij rust groeien tot 3-0. Na rust zorgde Eline Letsch al vlot voor de 3-1. Nog geen tien minuten later werd het ook nog 3-2 door een treffer van Michelle Oosterlaken. Verder kwam RKDEO niet, waardoor de Nootdorpse vrouwen alleen maar vaster op de laatste plaats werden gedrukt.

2e klasse B

De vouwen van Lyra werden kampioen in de tweede klasse na een krappe overwinning op Sportclub Monster. De Westlandse streekderby werd met 0-1 in het voordeel van Lyra beslist. De vrouwen uit De Lier konden de titel vroegtijdig vieren omdat concurrent SSS met 2-0 verloor in Pijnacker van DSVP.

RKAVV boekte een nuttige en goede 1-3 uitoverwinning op ARC. Het team uit Leidschendam klom door de overwinning naar een vijfde positie en heeft nog uitzicht op een betere klassering en wellicht plaatsing voor de nacompetitie.

2e klasse F

In een rechtstreeks duel om de eerste plaats stonden SEP en sc ’t Zand tegenover elkaar op Sportpark Tanthof Zuid. De Delftse ploeg moest winnen om de eerste plaats over te nemen van de tegenstander uit Tilburg. De bezoekers kwamen prima uit de startblokken en scoorden in de openingsfase de 0-1. Al in de zesde minuut trok Saskia Veldhoven de stand gelijk. Ook in de tweede helft werd er al snel gescoord. In de 48e minuut bracht Fien de Leeuw de Delftse club op 2-1. Vlak voor het eindsignaal gooide Celine Brassens het duel op slot door de 3-1 in de touwen te werken. De trainer van ’t Zand kreeg vervolgens de rode kaart na commentaar op de leiding. De scheidsrechter besloot het duel te staken.

DUNO diende als kanonnenvoer voor Bavel 2. De Haagse vrouwen werden met 10-0 van het veld gespeeld.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s ADO Den Haag – Christian Brafine)

 

   

Zoeken

Back to Top