Warming-up nacompetitie: Marten Glotzbach (sc Monster): ,,Wij zullen vol aan de bak moeten tegen Naaldwijk ’’

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up nacompetitie: Marten Glotzbach (sc Monster): ,,Wij zullen vol aan de bak moeten tegen Naaldwijk ’’ 611

De week van de waarheid is nu echt aangebroken voor Lyra en sc Monster. Verlies betekent dat je het volgend seizoen moet uitkomen in de derde klasse. Beide ploegen beginnen met een uitwedstrijd. Dinsdagavond is de return.

Naaldwijk – sc Monster

Trainer Marten Glotzbach (foto) kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen in de tweede klasse C. ,,Wij hebben het afgelopen seizoen te weinig gewonnen en te veel gelijk gespeeld. SC Monster is nu al voor het vierde jaar op rij de koning van de gelijke spelen. Het speelde in het seizoen 2017 acht keer gelijk, 2016 ook acht keer, 2015 maar liefst elf keer en in 2014 negen keer. Daarom vind ik ook dat wij zeker thuishoren in de tweede klasse. Dit seizoen hadden wij moeite om een doelpunt te maken. Er is zeker talent aanwezig in onze selectie. Er zijn meerdere spelers die (veel) doelpunten zouden scoren, alleen ontbreekt het voorlopig nog aan vertrouwen en soms ook een beetje geluk.’’ Sinds de oprichting op 12 juli 2012 speelt SC Monster al in de tweede klasse.

Toetje

,,Na onze afgang tegen Kethel Spaland (6-2), wonnen wij vervolgens verdiend van Lyra (3-1) en HVC’10 (3-1). Onze laatste twee wedstrijden tegen Soccer Boys en Valken’68 verliezen wij dan helaas en nu moeten wij alles op alles zetten om ook het volgend seizoen te mogen uitkomen in de tweede klasse,’’ aldus Glotzbach. Zaterdag speelt de ploeg uit Monster een uitwedstrijd tegen Naaldwijk. Naaldwijk eindigde als nummer vier in de derde klasse en nam door dat resultaat de vervangende periode over van kampioen Die Haghe. Naaldwijk pakte uit de laatste negen wedstrijden achttien punten en lijkt in vorm te zijn voor het toetje van het seizoen. SC Monster pakte uit de laatste negen wedstrijden maar zeven punten.

Gebroeders

,,Naaldwijk is een ploeg die het altijd voetballend wil oplossen en heeft een paar jongens in de selectie zitten met veel ervaring. Wij zullen deze tweeluik vol aan de bak moeten. Ik verwacht dat wij het spel zowel uit als thuis moeten gaan maken.’’ Marten Glotzbach kan tegen Naaldwijk niet beschikken over gebroeders Bryan en Steve Hogervorst.

Return

De wedstrijd op Sportpark De Hoge Bomen staat onder leiding van scheidsrechter Leo Apperloo uit Leiderdorp en begint om 17.30 uur. Volgende week dinsdag is de return op Sportpark Polanen. Die wedstrijd staat onder de leiding van scheidsrechter René Sinke uit Bodegraven en begint om 19.00 uur. Wint SC Monster de tweeluik van Naaldwijk dan wacht er een ontmoeting tussen de winnaar van Reeuwijk en GDA.

Koudekerk – Lyra

Lyra wacht tegen Koudekerk een loodzware opgave om tweedeklasser te blijven. Lyra speelde een zeer moeizaam seizoen. De gewenste periodetitel voor de mannen uit De Lier is geen moment een reëel doel geweest. Lyra treft met Koudekerk een sterke tegenstander, die verdiend de tweede periode pakte. Koudekerk is thuis moeilijk te verslaan. Beide ploegen hebben het afgelopen seizoen veel moeite met scoren. Voordeel voor Koudekerk zou kunnen zijn, dat het achterin in vergelijking met Lyra heel weinig weggeeft.


Ramon Hageraats (trainer Lyra)

Trainer Ramon Hageraats kan tegen Koudekerk niet beschikken over Max van Delft. De wedstrijd in Koudekerk begint zaterdag om 16.30 uur. Dinsdag in De lier trappen de mannen af om 19.30 uur. Wint Lyra de tweeluik dan wacht er een ontmoeting tussen de winnaar van Verburch en Nieuwkoop.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top