Warming-up zaterdag 2C: Huib van Oostrom Soede (Te Werve): ,,Het sprookje duurt voort”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 2C: Huib van Oostrom Soede (Te Werve): ,,Het sprookje duurt voort” 295

Het tweede elftal van Te Werve is met afstand kampioen geworden en nu is het wachten op ‘het vlaggenschip’. De spelers hebben de trainer belooft geen wedstrijd meer te zullen verliezen. VDL krijgt het zaterdag dus zwaar in Rijswijk. Mede door de intocht van Sinterklaas verloor Te Werve eind november met 2-1 in Maassluis.

Het kampioenschap van Te Werve is een kwestie van tijd. Mocht RCL zaterdag in en tegen Honselersdijk verliezen en Te Werve wint, dan is het kampioenschap met negen punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan bijna een feit. Trainer Huib van Oostrom Soede (foto) reageert op de volgende vragen.

Tegen Soccer Boys twee weken geleden was het bij rust 2-0 en aan het eind 2-1. Hebben jullie in de tweede helft gas teruggenomen?

,,De wedstrijd tegen Soccer boys was al bij aanvang een wedstrijd waarbij van het belang was niet te verliezen. Het gemis van drie basisspelers, twee uit de voorhoede, gaf aan dat het elftal met invallers toch moest zien te winnen. Het begin was voortvarend en binnen no-time was een 2-0 voorsprong bereikt, die uitgebouwd had moeten worden maar we waren slordig in de afwerking.”

Soccer Boys begon heel opportunistisch te voetballen met name richtten zij zich op de tweede bal. Te Werve ging wat compacter spelen en consolideerde de voorsprong. Het was warm en de krachten waren op. Ook de verandering van aanvangstijd naar 13.00 uur speelde parten. Vreemd maar gelukkig speelden we de wedstrijd rustig uit en de drie punten waren binnen. Dat was wat telde. In de stand de voorsprong behouden van zes punten en dan op naar VDL  komende zaterdag.”

Deze week volgde de prima winst in het HV toernooi tegen HVV. Was je tevreden met spel?

,,Tussendoor speelden wij de wedstrijd tegen HVV die wij eigenlijk wilden uitstellen, maar helaas kon dat niet. Uiteindelijk was achteraf deze wedstrijd in het  Haaglanden Voetbal  Toernooi een goede generale voor VDL. Er werd bij vlagen zeer goed gespeeld. We kwamen met 2-0 voor, maar toch kregen wij in de eerste helft nog een doelpunt tegen. Maar na rust was het een gallery play van Te Werve. Eerst viel de 3-1, dan de 3-2 en vervolgens met schitterende voetballende goals en hoogstandjes uitlopend naar 4-2 en 5-2. HVV had geen schijn van kans en als ze zo blijven voetballen als tegen ons, dan vrees ik het allerergste dat ze weer voor PD moeten spelen.”

Wat verwacht je voor wedstrijd tegen VDL, waar jullie uit met 2-1 verloren?

,,Tegen VDL verwacht ik met de terugkeer van de basisspelers een aanvallende wedstrijd. Uit was de voorbereiding dramatisch en had z’n weerslag op de wedstrijd. De scheidsrechter vond ik toen dramatisch. Maar nu gaan we voor het kampioenschap. Dus zijn we gefocust en beladen op het winnen van deze wedstrijd. De spelers gaven aan niets meer te willen verliezen dus moeten ze hun woord meer dan waarmaken. Dat zijn ze aan de club verplicht! Ikzelf geloof hierin en het sprookje duurt voort. Tot 29 april (in Leiderdorp tegen nummer twee  RCL – red.) dan kan wellicht de vlag in top en zijn we kampioen.”

Is het tweede elftal kampioen geworden en zo ja, hoe is het gevierd?

,,Het tweede elftal is met afstand kampioen geworden en speelt volgend seizoen met jonge spelers hopelijk ook een rol van betekenis in de reserve derde klasse. We hebben dat zeker gevierd maar het echte feest (gezamenlijk) moet nog komen. Maar eerst moeten wij VDL verslaan, dan op naar volgende week, uit bij RCL. Ik heb er alle vertrouwen in.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top