Warming-up zondag Hoofdklasse: Rob de Lange (DHC): ,,Tijd om weer eens competitieduel te winnen”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zondag Hoofdklasse: Rob de Lange (DHC): ,,Tijd om weer eens competitieduel te winnen” 304

DHC speelt maandag weer thuis aan de Brasserskade, Na vorige week zondag Quick, is nu IFC de tegenstander. Midweeks bereikte DHC de finale van de districtsbeker door te winnen bij ter Leede. Ook is de ploeg van trainer Rob de Lange (foto) nog in de race in het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Over het duel van een week terug is trainer Rob de Lange helder: ,,Heel jammer. De jongens hebben hard gewerkt, nadat wij al snel met tien man kwamen te staan. En dan wordt het uiteindelijk nog 1-2 en in de slotminuut 1-3.”

Districtsbeker

DHC herstelde zich enkele dagen later al, door fraai de halve finale van de districtsbeker in winst om te zetten. In Sassenheim werd zaterdag hoofdklasser geklopt. De Lange: ,,Ja, het halen van een finale is natuurlijk altijd leuk. Met een aantal invallers hebben we een goede wedstrijd gespeeld en spelen we dus op zaterdag 20 mei die finale. En als halve finalist hadden we natuurlijk al deelname aan de KNVB Beker betaald voetbal voor komend seizoen bereikt…..” Tegenstander in de finale is Noordwijk, dat paaszaterdag de halve eindstrijd met 3-0 won van het tweede team van Excelsior Maassluis.

HV Toernooi

DHC is bovendien nog in de race voor het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. De Lange: ,,Dinsdag 25 april spelen we thuis tegen SVC’08. Het Haaglanden Voetbal Toernooi is altijd leuk. Alleen tot nu toe hebben we hiervoor nog niet gespeeld dit jaar. De tegenstander (Schipluiden) trok zich terug of we werden vrijgeloot…”

Competitie

Maandag dus eerst de thuiswedstrijd voor de competitie tegen IFC. ,,Het wordt weer eens tijd om ook voor de competitie te winnen. Je moet wegblijven van de gevarenzone. De competitie, dat is natuurlijk het belangrijkste. Nog vijf wedstrijden te gaan. Thuis tegen IFC moeten we winnen. IFC is een stugge ploeg. Verdedigend en op de counter spelend. Dat zal denk ik paasmaandag niet anders zijn.”

Vraagtekens bij DHC zijn nog Anthony Pique en Joshua Wadie. ,,We moeten het weekeinde afwachten of ze maandag kunnen spelen”, aldus Rob de Lange.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top