Zaterdag 1A: Forum Sport sluit bij XerxesDZB af met gelijkspel

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag 1A: Forum Sport sluit bij XerxesDZB af met gelijkspel 386

Na het enigszins teleurstellende resultaat van vorige week, een gelijkspel tegen CSW, moesten nu in de belangrijke uitwedstrijd tegen het op de derde plaatst staande XerxesDZB drie punten voor Forum Sport worden bijgeschreven. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, voor de thuisploeg een tevreden resultaat, alhoewel zij door het oog van de naald gingen.

Tekst: Arie Quartel | Foto’s: Ron Heinen

De technische Rotterdammers mochten van Forum Sport het spel maken, wat zij dan ook deden, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg daar niet bij. Forum Sport wierp na het eerste aftastende kwartier de schroom van zich af en zocht het vijandige doel en niet zonder resultaat. Eerst was het nog Joshua Steenvoorden die een solo ondernam in de twintigste minuut, maar zijn inzet was echter iets te hoog ingepland. Het zou een waarschuwing geweest moeten zijn voor trainer Joop Hiele, die overigens verbaal zich behoorlijk liet gaan.

Forum Sport heerste nu en met kunst en vliegwerk wist XerxesDZB haar doel schoon te houden. Toch viel de verdiende voorsprong voor de Voorburgers in de 32e minuut. Op aangeven van Brian de Jong kon Leo Dijkhuizen doorsteken en afronden: 0-1. De thuisploeg leek hiermede aangeslagen, zelfs de trainer werd er stil van, wat de toeschouwers op de tribune zeker konden waarderen. Natuurlijk had de thuisploeg wel het betere veldspel laten zien, maar effectief was XerxesDZB niet. Vijf minuten voor rust kwam uit een aanval van de Rotterdammers Brandon Könemann vrij voor Forum Sport-doelman Jurrian Jouvenaar, die met een katachtige reactie de gelijkmaker voorkwam.

Na de thee eenzelfde speelbeeld als in de eerste helft. XerxesDZB zette aan en Forum Sport gaf wederom geen krimp. Toch kreeg de thuisploeg een uitstekende mogelijkheid in de 63e minuut. Reoul Gangadin zocht laag de verre hoek, maar met een geweldige reflex ging de Forum Sport-doelman naar de hoek en voorkwam erger. Forum Sport herpakte zich weer. Brian de Jong ging op solo richting strafschopgebied, maar strandde. Inmiddels was XerxesDZB achterin één op één gaan spelen om meer druk voorin te creëren. Dit lukte in de 80e minuut. Jordy de Bruin deelde een onhandige tackel uit op de rand van de zestienmeter. Pingel besliste scheidsrechter Perk uit Leiden. Hij had daarin wel een beetje gelijk, vond zowel vriend als vijand. Brandin Könemann schoot beheerst binnen in de 80e minuut.

Een enerverende slotfase brak hierna aan. Beide ploegen wilden de winst. Forum Sport mocht hierop de meeste aanspraak maken. Diverse mogelijkheden kreeg Forum Sport echter niet onder controle, al werd een zware overtreding binnen de zestien door scheidsrechter Perk niet als zodanig beoordeeld. Als hij echt ‘ballen had getoond’, had hij de bal op de stip gelegd. Hierdoor gingen de Voorburgers toch nog teleurgesteld naar huis en lijkt een nacompetitie erg ver weg.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top