Zaterdag 1e klasse B: Fantastische start voor Vitesse Delft in Rotterdam

Nieuws Geen reacties op Zaterdag 1e klasse B: Fantastische start voor Vitesse Delft in Rotterdam 1000

Vitesse Delft is de competitie in 1B, na de promotie, gestart met een overwinning in Rotterdam op Alexandria ’66. Een knappe start voor de ploeg van trainer Peter Klomp, zeker gelet op de ‘magere’ resultaten in de oefen- en bekerwedstrijden.

Bovendien kon Vitesse Delft niet aantreden in de sterkste formatie. Qua kijkspel was het geen hoogstaande wedstrijd, het publiek kon niet genieten van veel kansen voor de doelen, maar de Delftenaren controleerden wel het duel. Alleen na de pauze was er te weinig rust in het spel van Vitesse, waardoor te snel balverlies werd geleden. Alexandria’66 kon er echter niet van profiteren.

Gelijkopgaand

Na een gelijkopgaand eerste kwartier was de eerste mogelijkheid voor de gastheren. Doelman Marco van Bergenhenegouwen was bij een diepe bal te laat, maar hij herstelde zich gelijk daarna waarna de bal via hem tegen de lat verdween en uiteindelijk kon worden weggewerkt door
Sherrelly Leonora.

Effect

Na een klein half uur liet Vitesse Delft zich zien voor het Rotterdamse doel. Een schot van Brian Klomp werd geblokt, maar de bal kwam bij Sander van Akkeren, die de Rotterdamse doelman op zijn weg vond. Even later leek Vitesse Delft wel aan de leiding te komen, maar een inzet van Vincent Hannewijk werd dor de Alexandria’66-goalie nog net naast getikt. Een minuut later was het echter wel raak. Na knap voorbereidend werk bediende Koen Lahnstein good-old Sander van Akkeren (foto) met een prima steekbal, die vervolgens de bal met veel effect in het doel liet verdwijnen: 0-1. Met die stand werd ook de rust bereikt.

Balverlies

Na de doelwisseling wilde Alexandria’66 de bakens verzetten, schakelde een tandje bij, maar Vitesse Delft hield de controle over het duel, al werd wel te vaak te snel balverlies geleden. Dat kwam de rust in de ploeg van trainer Peter Klomp niet ten goede. De Delftenaren waren dicht bij een verdubbeling van de marge, maar op aangeven van Vincent Hannewijk, kwam Rick Burgerink voor het Rotterdamse doel een teenlengte tekort om succesvol te zijn.

Paal

Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers goed weg toen de bal uit een kopbal via doelman Van Bergenhenegouwen en de paal naast ging. Alexandria’66 kreeg in de slotfase nog twee mogelijkheden, maar de debutant dit seizoen in de eerste klasse bleef toch overeind en zo mocht Vitesse Delft de drie punten mee huiswaarts nemen en bleven de gastheren van trainer Omar Khan met lege handen achter.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top