Zondag Derde Divisie: Eenvoudige zege Westlandia op Jong De Graafschap

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Derde Divisie: Eenvoudige zege Westlandia op Jong De Graafschap 525

Westlandia boekte op het veld van amateurvereniging DZC’68 een simpele 0-2 overwinning op Jong De Graafschap. Anwar Beeldstro en Jedsel Markes scoorden in de tweede helft voor de ploeg van trainer Edwin Grünholz.

Tekst & foto’s: Cor Spruijt

Trainer Edwin Grünholz kon twee namen doorstrepen in zijn selectie na de wedstrijd in het Haaglanden Voetbal Toernooi afgelopen week tegen RKDEO. Raghib Achnak viel uit met een liesblessure, die hij in de negentigste minuut opliep. In het ziekenhuis bleek dat de blessure hem enkele maanden aan de kant gaat houden. Ook Jessie van de Burg bezocht na een lelijke val tijdens de wedstrijd ’s avonds nog het ziekenhuis. De arts besloot hem direct ter observatie op te nemen. In de wedstrijd tegen Jong De Graafschap bleef ook Jeroen Spruijt (met een schorsing) aan de kant.

In het elftal van Westlandia had Grünholz een plek op het middenveld ingeruimd voor Mark van der Zalm. Westlandia begon rustig aan de wedstrijd. Het liet de bal prima rondgaan en zocht met geduld naar de vrije man. Het eerste half uur verliep zonder veel spanning of gevaarlijke momenten voor één van de doelen. De eerste kans voor Westlandia was er één voor Salah el Mhamdi. Na dik een half uur wist de doelman van Jong De Graafschap zijn schot net tot hoekschop te tikken. Het was vooral Westlandia dat in het laatste kwartier van de eerste helft de beste kansen kreeg. Jedsel Markes kopte in de 37e minuut net over en dezelfde speler schoot een minuut later vrij voor de doelman voorlangs. Aan de andere kant wist doelman Edgar Leerdam een knap schot van Kabir Sabotic tot hoekschop te verwerken. Met een 0-0 ruststand zochten de teams de kleedkamers op.

Direct bij het begin van de tweede helft liet Westlandia zien voor drie punten naar het sportpark van DZC’68, waar oud-speler van Westlandia Robin Faber actief is, was gekomen. De bal werd in een hoger tempo rondgespeeld en er werd meer druk gezet bij het uitverdedigen van Jong De Graafschap. In de 51e minuut wist Patrick Batist zich knap vrij te spelen tussen drie spelers en vond vervolgens Sahla el Mhamdi. De rechtsbuiten van Westlandia gaf een schitterende voorzet waaruit Anwar Beeldstro de 1-0 voor Westlandia binnen kon koppen. Met een 1-0 voorsprong op zak deelde Westlandia de lakens uit. El Mhamdi werd in de zestien onderuit gehaald, maar scheidsrechter Tunnissen, die een prima wedstrijd floot, zag er geen strafschop in.

Na bijna een uur spelen liep Mark van de Zalm vrij op de doelman van Jong De Graafschap af, maar werd hij net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald door Lars Hekkers. Met een rode kaart mocht Hekkers vertrekken. De vrije trap leverde geen doelpunt voor Westlandia op. Toch was het niet veel later wel raak. Nick van Vliet stuurde met een heerlijke pass Jedsel Markes de diepte in. De doelman van Jong De Graafschap twijfelde en Markes schoot de bal met een boog in het doel. Een 2-0 voorsprong voor Westlandia en nog tien spelers van de gastheren op het veld. Trainer Grünholz wisselde drie keer en Westlandia speelde de wedstrijd rustig uit. Een overtreding in blessuretijd in het strafschopgebied van Westlandia leverde een strafschop op voor Jong De Graafschap. Doelman Edgar Leerdam pakte de ‘pingel’ uitstekend en hield zo de nul voor Westlandia. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Periodedroom

Het team uit Naaldwijk is door deze overwinning terug te vinden op de bovenste plek van het rechterrijtje. De eerste drie punten in de derde periode, die Westlandia graag wil winnen, zijn binnen. Drie wedstrijden op rij wist Westlandia nu te winnen. Deze mooie serie doortrekken volgende week tegen ADO’20 zou het linkerrijtje weer wat dichterbij brengen en de derde periodedroom in stand houden.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top