Marius van Mil van Excelsior Maassluis tekent bij ADO Den Haag

|

Marius van Mil (foto) zal na dit seizoen Excelsior Maassluis inruilen voor ADO Den Haag. Het 18-jarige talent is dit seizoen doorgebroken in de hoofdmacht en werd al snel gevolgd door diverse profclubs. Uiteindelijk heeft Van Mil voor ADO Den Haag gekozen, waar hij dinsdag een profcontract voor de duur van twee seizoenen tekende. In de overeenkomst is een optie voor nog een jaar opgenomen.

De aanvaller zou bij aanvang van dit seizoen al vervroegd de overstap vanuit de Onder 19 naar Onder 21 maken, maar werd dankzij een goede voorbereiding bij het eerste elftal beloond met een plek in de A-selectie van Tweede Divisionist Excelsior Maassluis. Bij het team van hoofdtrainer Dogan Corneille veroverde Van Mil vervolgens direct een basisplaats en kwam hij dit seizoen alle vijf de wedstrijden die de ploeg in de Tweede Divisie speelde in actie. Liefst vijf keer wist de spits in deze duels het net te vinden en was hij bovendien trefzeker in de wedstrijd om de TOTO KNVB Beker tegen Ter Leede.

 

Van Mil is overigens niet de eerste speler die de overstap zal maken naar de Hofstad. Twee seizoenen geleden maakte Milan van Ewijk ook al een transfer vanuit Sportpark Dijkpolder naar ADO Den Haag en tekende voormalig jeugdspeler Evan Rottier vorig jaar een contract in het Cars Jeans Stadion. Daarnaast zijn er ook nog diverse jeugdspelers en trainers met een Excelsior Maassluis-verleden actief in de opleiding van de Haagse club.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder