ADO Den Haag neemt op eervolle wijze eerlijk afscheid van bekerstrijd

|||

ADO Den Haag is er dinsdag niet in geslaagds de volgende ronde van de strijd om de TOTO KNVB-beker te bereiken. De ploeg van Ruud Brood bood moedig tegenstand, maakte het Vitesse nog echt lastig, maar moest tenslotte toch met 2-1 buigen.

Tekst: Ton Beije          |      Foto’s: Orange Pictures

Trainer Brood liet enkele vaste waarden buiten de ploeg. Daryl Janmaat, Marko Vejinovic, Ricardo Kishna, Michiel Kramer en Milan van Ewijk ontbraken. In de basis mochten nu starten Jamal Amofa, Andrei Ratui en Bilal Ould-Chikh.

Vitesse kwam flitsend uit de startblokken en leek al in de eerste minuut op voorsprong te komen. Doelman Luuk Koopmans was echter attent bij een inzet van Oussama Tannane. ADO Den Haag, dat in een verdedigende opstelling was gestart, was echter ook te zien op de helft van Vitesse. Pogingen op het doel van Remko Pasveer van Bilal Ould-Chikh en John Goossens leverden echter geen succes op. De score werd toch geopend door de gastheren. Tannane stelde Loïs Openda in staat om doelman Koopmans het nakijken te geven: 1-0. In de eerste helft was ADO Den Haag nog dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van Vicente Besuijen na een hoekschop van Samy Bourard verdween naast het Arnhemse doel.

Trainer Brood hield in de rust Bourard in de kleedkamer en bracht voor hem Amar Catic. Diezelfde Catic zorgde gelijk al voor onrust in het strafschopgebied van Vitesse, waar doelman Remko Pasveer de bal losliet, maar Jacob Rasmussen voor opluchting zag zorgen. ADO Den Haag wilde zich nog niet neerleggen bij een nederlaag, maar in plaats van de gelijkmaker viel de tweede treffer voor de Arnhemmers met nog negentien minuten op de klok. Matus Bero liet bij de tweede paal de bal achter Koopmans verdwijnen: 2-0.

De strijd leek beslist, maar ADO Den Haag wilde zich nog niet gewonnen geven. Vitesse kwam enkele keren goed weg, maar negen minuten voor tijd viel dan toch de aansluitende treffer. Invaller Amar Catic werkte de bal op aangeven van Vicente Besuijen in het Vitesse-doel: 2-1. De thuisploeg kreeg het nog moeilijk in de slotfase, omdat ADO Den Haag nog een tandje bijschakelde. Diep in blessuretijd had er zelfs nog een verlenging ingezeten. Bij één van de hoge voorzetten kopte de meegekomen Dario Del Fabro de bal door, maar verzuimde de voor Jamal Amofa ingevallen David Philipp de gelijkmaker binnen te schieten. Zijn schot verdween over het Vitesse-doel. Arbiter Higler, die in dit duel geel in petto had voor Juan Familia-Castillo, maakte vervolgens een einde aan het duel.