Oud-ADO Den Haag speler Lorenzo Piqué alweer negen seizoenen actief bij TOP Oss

||

Lorenzo Piqué (foto) is al jaren een vast gezicht bij TOP Oss. Inmiddels speelt hij al negen seizoenen voor de Brabantse club. Toch blijft Pique dromen van een buitenlands avontuur. ELF Voetbal sprak met de speler die ook ooit voor ADO Den Haag uitkwam, maar grotendeels bij de reserves speelde.

Over de huidige competitie in de Keuken Kampioen Divisie zegt Piqué: ,,We zijn dit seizoen heel wisselvallig met TOP Oss. We winnen vijf keer achter elkaar om vervolgens weer drie keer te verliezen. Het is sowieso een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Ik denk dat we realistisch moeten zijn en hopen dat we rond de middenmoot eindigen. We begonnen slecht aan het seizoen. Er is een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. We zijn iets anders druk gaan zetten, maar over het algemeen is er weinig veranderd.”


Piqué in het shirt van ADO Den Haag                            Piqué in het shirt van FC Volendam

Bij TOP Oss zijn, naast Lorenzo Piqué, nog twee ex-ADO Den Haag-spelers actief, te weten Trevor David en Dennis van der Heijden. ,,Dit is inmiddels mijn negende seizoen bij TOP Oss”, gaat Piqué verder. ,,Ik heb goede jaren gehad en ook gesprekken gevoerd met andere clubs, maar dat ging allemaal niet door. Zo is de voetballerij nu eenmaal. Maar ik ben vooral dankbaar dat ik zo lang voor TOP Oss mag voetballen. Een leuke club in het buitenland zou ik zeker overwegen, maar ik heb het ook onwijs naar mijn zin in Oss. Ik vind dat zolang je fit bent je ook door moet willen gaan als profvoetballer.”

Zijn contract bij TOP Oss loopt na dit seizoen af. Uiteraard wil Piqué met de club in gesprek, maar hij denkt nog altijd na over een buitenlands avontuur.

© Haaglanden Voetbal

(Kopfoto: Orange Pictures)

Lees verder