ADO Den Haag legt weer speler uit eigen jeugdopleiding vast

||

Weer een goed moment voor de jeugdopleiding van ADO Den Haag. De 17-jarige Sam Li (foto) heeft een overeenkomst tot medio 2024 getekend in het Cars Jeans Stadion. Het Chinese talent speelt al zes jaar in de Haagse academie en maakt daar een sterke ontwikkeling door.

Sam Li, die in zijn thuisland de naam Sirong Li draagt, voetbalt al sinds zijn elfde levensjaar bij ADO Den Haag. De vlugge rechtsachter verhuisde destijds samen met zijn moeder en zus naar Nederland, om zijn voetbaldroom na te jagen. Dankzij een geslaagde proeftraining kreeg hij hiervoor de kans. Voor zijn sprong in het diepe voetbalde Sam Li bij Dalian Yifang. Sam Li is de zoon van Ming Li, een beroemdheid in China. Li senior speelde namelijk bijna honderd interlands voor de Chinese nationale ploeg.

Met het contract is de werkelijkheid voor Sam Li weer een stukje dichter bij zijn droom gekomen. ,,Het begin was moeilijk, maar dankzij hard werk ging het steeds beter. Ik heb mezelf ontwikkeld, als speler en ook als mens”, vertelt de rechtsachter op de site van de club. ,,Mijn volgende doel is om het eerste elftal van ADO Den Haag te halen en mijn ultieme droom is om in de toekomst voor de Chinese ploeg uit te komen. Wat dat betreft is mijn vader hét voorbeeld voor mij. Hij voorziet mij altijd van tips en heeft mij dan ook veel geleerd. Ik ben er nog lang niet, maar ik blijf hard werken om zover mogelijk te komen.”

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi van ADO Den Haag is verheugd met het nieuws over Sam Li. ,,Ten eerste is het een goede ontwikkeling voor de jeugdopleiding, waar onder de bezielende leiding van Albert van der Dussen sprake is van veel positieve veranderingen, waaronder het veelvuldig vastleggen van jeugdspelers. Daarnaast past het ook naadloos in de strategie van de club voor de lange termijn, die is vastgelegd in het meerjarenplan”, aldus Hamdi op het digitale huis van ADO Den Haag.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s ADO Den Haag)

 

Lees verder