Eredivisie Cup Vrouwen: ADO Den Haag te sterk voor vv Alkmaar

||||||||||||

ADO Den Haag Vrouwen kwam dit jaar goed uit de startblokken. De ploeg van trainer Sjaak Polak won in de derde ronde van de strijd om de Eredivisie Cup in het Cars Jeans Stadion met 3-1 van vv Alkmaar.

Foto’s: Franca Dobbe

ADO Den Haag Vrouwen begon sterk aan de wedstrijd in een aanvallend concept. Dat leverde al snel mogelijkheden op om de score te openen. Liz Rijsbergen vond keepster Van Seijst op haar weg en een inzet van Amber Verspaget werd van de doellijn gehaald. Jaimy Ravensbergen was ook dicht bij de 1-0, maar zij zag haar schot voorlangs het Alkmaarse doel gaan.

Veel gevaar konden de bezoeksters niet stichten in de Haagse defensie. Aan de andere kant bracht Kayra Nelemans Jaimy Ravensbergen in stelling, maar dat leverde niet meer op dan een hoekschop. Na een kleine twintig minuten spelen viel dan toch de openingstreffer van de thuisploeg. Een inzet van Pleun Raaijmakers werd in eerste instantie gestuit, maar in de rebound was Ravensbergen nu wel succesvol: 1-0.

Het team van Polak bleef het initiatief houden. Een treffer van Liz Rijsbergen werd geannuleerd wegens buitenspel en Shanique Dessing zag haar inzet na een fraaie actie in het zijnet eindigen bij vv Alkmaar. ADO Den Haag Vrouwen claimde in het eerste bedrijf nog een strafschop (wegens hands), maar scheidsrechter Lizzy van der Helm wilde hier niets van weten. En dus moest de Haagse ploeg met een magere 1-0 voorsprong aan de thee.

Ook na de pauze begon ADO Den Haag Vrouwen fanatiek aan het duel. Ravensbergen en Rijsbergen waren niet succesvol, maar uit het niets stond er na zes minuten spelen ineens een 1-1 stand op het scorebord. Een foutje van keepster Barbara Lorsheyd werd resoluut afgestraft door Chimera Ripa, die haar ploeg tegen de verhouding in langszij bracht. De thuisploeg was niet onder de indruk van die gelijkmaker en wist al binnen zes minuten weer op voorsprong te komen. Op aangeven van Liz Rijsbergen scoorde Shanique Dessing de 2-1.

ADO Den Haag Vrouwen ging door, maar vv Alkmaar kwam een paar keer goed weg om niet op een nog grotere achterstand te worden gezet. Trainer Sjaak Polak kreeg ook de gelegenheid de nodige wissels in te brengen en zijn ploeg werd daardoor zeker niet zwakker. Met nog zeven minuten op de klok mochten ook de jonge speelsters (een product van het Onder16-team) Manon van Raay en Louise van Oosten – die haar debuut maakte – het veld betreden. In de extra tijd werd het dan ook nog 3-1. Uit een hoekschop van Anne Sellies werd de bal over de Alkmaarse doellijn gewerkt door Jaimy Ravensbergen: 3-1.