Twee voormalige ADO-ers leggen basis voor ruime zege Roda JC op FC Dordrecht

FC Dordrecht was zaterdagavond op de Krommedijk gastheer van Roda JC. Na een 0-3 stand bij rust, gingen de Limburgers huiswaarts met een 0-5 overwinning. Twee oud-spelers van ADO Den Haag waren voor de Limburgers productief.

De basis voor de zege werd namelijk voor de pauze mede gelegd door twee spelers die voorheen ook actief waren bij ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion. Erik Falkenburg (foto) was ook betrokken bij de openingstreffer van Roda JC. Hij kogelde op de paal, waarna Fabian Serrarens scoorde vanuit de rebound: 0-1.

Erik Falkenburg nam na ruim een half uur spelen na een hoekschop zelf het tweede Limburgse doelpunt voor zijn rekening, waarna Thijmen Goppel, ook ex-ADO Den Haag, vlak voor rust voor de 0-3 zorgde.

Strafschop

Bij FC Dordrecht moest de van ADO Den Haag gehuurde Robin Polley in de rust in de kleedkamer achterblijven. Na een overtreding van de debuterende doelman Max van Herk bij FC Dordrecht, mocht Robert Klaasen vanaf de strafschopstip de 0-4 aantekenen. Het slotakkoord was voor Patrick Pflücke, die de 0-5 eindstand op het bord zette.

De vijfde en laatste treffer hieronder in beeld (van ESPN): een streep van afstand van Pflücke.