Götze en Gakpo mogelijk terug in PSV-selectie in sneeuwvrij Cars Jeans Stadion

||

PSV kan mogelijk zaterdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag weer beschikken over de spelers Mario Götze en Cody Gakpo. Het tweetal is vanaf donderdag weer met de groep in training.

Maar zei trainer Roger Schmidt vrijdag tijdens de persconferentie: ,,We hebben de afgelopen dagen door de sneeuw helaas wat minder kunnen trainen, maar ze hebben donderdag weer op het veld gestaan. We moeten het even aankijken en kijken wat hun gevoel is alvorens we een beslissing nemen.”

Sneeuwvrij

Het veld in het Cars Jeans Stadion is in ieder geval sneeuwvrij (zie foto’s) en ook de veldverwarming moet nu volop haar werk doen. Om sommige plekken zou nog sprake zijn van wat ijsvorming. De verwachting is, dat het duel zaterdag, aanvang 16.30 uur, doorgaat.

VAR

Tijdens de persconferentie in Eindhoven maakte Schmidt zich wel druk over de VAR. Volgens de Duitser is het beter om daarmee te stoppen. ,,Woensdag tegen Ajax had er minimaal één rode kaart gegeven moeten worden”, zo liet hij weten, doelend de overtreding van Nico Tagliafico op Mohamed Ihattaren tijdens het bekerduel tussen Ajax en PSV. Ook Ajacied Devyne Rensch kwam kort daarna goed weg na een forse tackle. ,,Als zij zo in de duels kunnen gaan zonder een rode kaart te krijgen, kun je geen kampioen worden”, gaf de trainer van PSV aan. ,,Stop maar met de VAR. Er zijn zoveel fouten over de hele wereld. Iedere scheidsrechter zou zeggen dat dit een 1000 procent rode kaart was en toch is deze niet gegeven.”

Discussie

Dat de VAR regelmatig discussie oplevert is geen nieuws. Dat gebeurt ook volop in Engeland en Duitsland merkte Schmidt op. ,,Als de VAR niet helpt om 1000 procent fouten eruit te halen, dan hebben we deze niet nodig. Ik kan beter leven met een scheidsrechter die zijn best doet en een keer ernaast zit. Als hij het niet goed gezien heeft, begrijp ik dat nog wel. Als een VAR het kan zien en checken, dat kan niet.”

De VAR krijgt nu de volle laag van Schmidt, nadat hij eerder dit seizoen in conflict kwam met scheidsrechter Bas Nijhuis. Die confrontatie leverde hem bovendien een uitsluiting op van één wedstrijd, toen hij vanaf de tribune moest toekijken.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder