Scheveningen bindt drietal jeugdtrainers langer

|||

Scheveningen heeft de eerste hoofdtrainers posities voor de bovenbouw voor komend seizoen ingevuld. Stephan van der Steen en Mario Taal verlengen hun verblijf bij de jeugdafdeling van Scheveningen en schuiven door naar respectievelijk O19-1 en O17-1. Ook Ronald de Graaf blijft actief bij de jeugdafdeling en schuift door naar O19-2.

Stephan van der Steen is sinds dit seizoen nieuw bij Scheveningen, maar een bekende naam binnen de regio met ruime ervaring bij diverse clubs. Hij beschikt over het diploma UEFA B en is dit seizoen hoofdtrainer van O17. Vanaf het eerste moment was de inhoudelijke samenwerking goed en ook op het persoonlijk vlak passen Scheveningen en Van der Steen meer dan uitstekend bij elkaar. Een goede zaak dus dat hij behouden blijft voor de club en samen met het grootste deel van zijn huidige lichting doorschuift naar O19. Onder leiding van Stephan van der Steen kunnen de spelers daar hun ingezette ontwikkeling doorzetten en de volgende voorbereidende stappen zetten richting het seniorenvoetbal. Net als dit seizoen zal Van der Steen daarbij ook volgend seizoen nauw samenwerken met Ronald de Graaf, die hem nu ook al assisteert en volgend seizoen O19-2 traint en dat combineert met zijn inspanningen als bestuurslid Facilitaire Zaken.

Stephan van der Steen                                                  Ronald de Graaf

Ook Mario Taal heeft zijn verblijf bij Scheveningen verlengd. Als talentvolle en ambitieuze trainer groeide hij de afgelopen jaren via diverse lichtingen intern gestaag door. Dit seizoen volgt hij bovendien de trainerscursus UEFA C en wil na het behalen daarvan in de toekomst wellicht vervolgopleidingen toevoegen. Los van een goede trainer voor zijn groep is hij daarmee ook een goed voorbeeld voor andere trainers die van binnenuit willen doorgroeien en daar ook in gefaciliteerd worden. Dit seizoen is Mario Taal hoofdtrainer van O15, komend seizoen zal hij doorschuiven naar O17. Bovendien zal hij in het kader van zijn eigen ontwikkeling en de verdere interactie tussen de jeugdafdeling en senioren op bepaalde momenten Marc Breuer gaan assisteren bij Jong Scheveningen/Scheveningen 2.

Mario Taal

Content

Herman Kooijenga, Hoofd Jeugdopleiding bij Scheveningen: ,,Wij zijn zeer content met de uitkomst van deze eerste gesprekken en zien uit naar de voortzetting van de samenwerking. Binnenkort volgt meer informatie over de invulling van de overige trainersposities en invulling van de jeugdopleiding.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder