Oud-KNVB-bestuurslid Piet Kroon overleden

|

Vorige week is op 88-jarige leeftijd Piet Kroon overleden. Hij was voorzitter van De Valkeniers, bestuurslid van de toenmalige KNVB afdeling ’s-Gravenhage (HVB) en lid van het bondsbestuur en het district West van de NKS.

Piet Kroon was gouden spelddrager van NKS-Voetbal en voor al zijn verdiensten voor voetbal en voor NKS-Voetbal in het bijzonder werd hem bij zijn afscheid op 18 november 2017 in aanwezigheid van zijn echtgenote de Lifetime Achievement Award uitgereikt. Bij zijn afscheid ontving hij ook een Koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Piet Kroon blonk niet uit als voetballer, maar de geboren Hagenaar was een uitstekend bestuurder. Bij het toenmalige De Valkeniers haalde hij als voorzitter een jonge, ambitieuze coach binnen: Aad de Mos. De Valkeniers was de eerste club van de zo succesvolle trainer.

Ook als bestuurslid van de toenmalige HVB heeft hij het regionale voetbal jaren gediend. Diverse portefeuilles heeft hij beheerd, onder meer die van Scheidsrechterszaken én was hij voorzitter van de bekende HC-Cup-commissie. Uiteraard werd hij ook door de KNVB onderscheiden.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Leidenamateurvoetbal)

Lees verder