HDV haalt Johan Peper als nieuwe trainer binnen

|

HDV-voorzitter Rodney Schrauwen (links op de foto met Johan Peper) presenteerde de 57-jarige Johan Peper als nieuwe hoofdtrainer van zijn vereniging. Nadat hij in alle selectiejeugdelftallen van UVS (toen nog uitkomend in de hoofdklasse) was uitgekomen, keerde hij na de kortstondig profloopbaan weer terug bij de Leidse club.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Ook heeft Johan Peper in de landelijke zaalvoetbalcompetitie gespeeld en met onder meer John de Bever. ,,Ik ben zeer blij dat Johan Peper, met zijn ruim twintig jaar ervaring als trainer, bij ons hoofdtrainer wordt. Ik heb alle vertrouwen in”, laat voorzitter Schrauwen weten.

Loopbaan

Nadat Johan Peper door omstandigheden op zijn dertigste moest stoppen met actief voetballen, is hij zich daarna op het functioneren als trainer gaan richten. Hij heeft de diploma’s III en II (thans geheten UEFA C en B) in zijn bezit, was onder meer ook werkzaam bij de KNVB in het jeugdvoetbal, fungeerde bij clubs als Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) en was actief bij de bij de KNVB/Nike voetbalkampen.

Na acht jaar DoCoS-jeugd stapte hij over naar SVOW (4 jaar hoofdtrainer), daarna Leidsche Boys (2 jaar), SJZ (JO19 – HJO – 2 jaar), GHC (HJO/TC – 2 jaar), HPSV (2 jaar), sv Houtwijk zaterdag (assistent van trainer Patrick Demmers – 1 jaar), Neptunus/Schiebroek (als assistent van Raymond Kraaijbeek – nu trainer van TOGB za.). Op dit moment is Peper werkzaam als trainer van ASC JO19 (uit Oegstgeest).

John Peper is vooral bekend in de Leidse regio, een kort voorstelrondje voor de Haagse voetballiefhebbers.

,,Ik ben een eerlijke persoon en ook recht door zee. Ik wil zeer graag alle wedstrijden winnen ten koste van alles. Daarnaast wil ik veel plezier hebben buiten het veld (teambuilding) en op het veld als team aan het slag gaat.”

Waarom heb je voor HDV gekozen?

,,Toen ik voor het eerst bij HDV kwam zag ik open en warme mensen met hart voor de club rondlopen. Er zullen vast meer mensen achter de schermen werken bij HDV, maar dat kon ik niet zien omdat het er rustiger was in verband met corona. Ik heb ook gezien dat de selectie van HDV groot is en verlangt naar een goede trainer.”

Wat is je uitdaging?

,,De uitdaging om komend seizoen een eenheid en een presterend team te smeden. We gaan proberen HDV weer op de kaart te zetten, met thema’s als plezier, respect en prestatie.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder