Marcley Manuela pakt met Lunds BK gelijkspel in oefenduel

Lunds BK, de Zweedse club van regiospeler Marcley Manuela (foto) heeft in een oefenduel gelijk gespeeld tegen Landskrona BoIS, dat één klasse hoger speelt. Doelpunten waren duur, het bleef bij 0-0.

Tekst: Alex Pronk

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Marcley Manuela kwam na rust in het veld en in die helft was zijn ploeg Lunds BK ook de bovenliggende partij. Ook Marcley Manuela kreeg een kans om te scoren. Hij kwam in een één tegen één situatie te staan met de doelman van Landskrona BoIS, passeerde hem, maar werd neergehaald in het strafschopgebied. Een zuivere strafschop, maar de Zweedse arbiter liet het spel doorgaan. Lunds BK wist in dit duel wel voor de eerste maal in een oefenduel het eigen doelschoon te houden, het bleef bij 0-0.

Coach

Nieuws ook van het technische front bij Lunds BK. De huidige hoofdcoach Jimmi Olsson heeft er woensdagochtend om privéredenen voor gekozen om een pauze te nemen en zijn positie als hoofdcoach van Lunds BK neer te leggen. Olsson blijft bij de club en zal de functie als waarnemend directeur van de Academie bemannen. De nieuwe waarnemend hoofdtrainer is Igor Arsenijevic.

Trainingskamp

Lunds BK gaat eind deze week op trainingskamp en hoopt nog een oefentegenstander te vinden. Mocht die wens van coach Arsenijevic niet ingevuld kunnen worden, dan is de volgende tegenstander thuis in het eigen Klostergårdens IP Stadion op zaterdag 27 maart om 13.00 uur tegen IFK Malmö.