FC Skillz trekt middenvelder Djurandy Swedo aan

|

FC Skillz verrijkt zich door creatieve middenvelder Djurandy Swedo (foto) aan te trekken. Djurandy Swedo (28) heeft in zijn jongere jaren de jeugdopleiding van Sparta doorlopen. Van daaruit maakte hij een stap naar FC Dordrecht door uit te komen in de toenmalige A1.

Na dit succesvolle seizoen bij FC Dordrecht kwam hij bij FC Boshuizen terecht waarna hij uiteindelijk de stap maakte naar het Delftse DHC, dat uitkomt in de zondag eerste klasse. Onder trainer Rob de Lange groeide Djurandy Swedo uit als zeer creatief vaardige speler, die oog heeft voor het combinatievoetbal.

Maatschappelijk

Djurandy Swedo is los van een voetbaldier ook erg maatschappelijk betrokken in Den Haag. Zo heeft hij jaren geleden het concept “Mollo United” bedacht. Dit is een organisatie, die los van een vriendenteam, ook toernooien voor jongeren organiseert. De toernooien worden georganiseerd met de gedachte om jongens en meisjes ook weer wat op de ouderwetse voetbalpleintjes iets te bieden. Het plan is om in dit in de toekomst dan ook hand in hand met de gemeente van Den Haag te doen. Om “Mollo United” wat glans te bieden, hebben ze ook hun eigen kledinglijn ontworpen en worden deze trainingspakken gedragen door prominente voetballers.

Bij de foto: Vlnr trainer Oussama Bekkaoui, Djurandy Swedo en voorzitter Terry Konings

Oussama Bekkaoui, hoofdtrainer FC Skillz: ,,Met de komst van Djurandy hebben we een goede speler te pakken. Met Skillz staan we voor aanvallend voetbal en dit het liefst van achteruit via het middenveld naar de buitenspelers. Djurandy heeft in het verleden bewezen, dat hij creatief is en veel snelheid heeft. Hij heeft een goed oog voor inzicht en bovenal weet hij wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau van het amateurvoetbal.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder