Manuela lijdt met Lunds BK nipte nederlaag in laatste oefenduel

||

Het Zweedse Lunds BK, waar dit seizoen regiospeler Marcley Manuela onder contract staat, speelde haar laatste voorbereidingsduel in het eigen Klostergårdens IP stadion tegen IFK Malmö en verloor nipt met 0-1.

Tekst: Alex Pronk         |        Foto’s: Casper Johansson

In de eerste helft zag nieuwbakken coach Igor Arsenijevic een ex-speler van Lunds BK, Emil Jönsson, in de 22e minuut namens competitieconcurrent IFK Malmö fraai scoren.

Macley Manuela en Filip Pivkovski, de twee spelers die bij Lunds BK voor de doelpunten moeten zorgen in de competitie, werden in de eerste helft gespaard en speelden alleen de tweede helft mee. Beide spelers kregen een aantal kansen om de gelijkmaker te scoren. Dat zaten onder meer een kopkans van Zoetermeerder Manuela bij en een grote mogelijkheid voor Filip Pivkovski, na een voorzet van Manuela.

Na dik een uur spelen moesten de bezoekers met een man minder verder, nadat Gustav Hillstedt door de arbiter van dienst van het veld werd gezonden. Het bleef echter bij 0-1.

Aanstaande vrijdag begint de competitie. Lunds BK begint dan in de eerste divisie Södra (oftewel Zuid) in haar eigen Klostergårdens IP stadion tegen Österlen FF, een club die gepromoveerd is uit de tweede divisie. Het duel vangt aan om 14.00 uur. In een interview liet coach Arsenijevic van Lunds BK weten, dat hij het volle vertrouwen in zijn spelers heeft, mede gelet op de verrichtingen van zijn ploeg in de oefenduels, ondanks de nipte nederlagen.