Nederland stelt na rust orde op zaken tegen Gibraltar

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond zoals verwacht de volle buit gepakt in en tegen Gibraltar. Waar alle voetbalkenners een walk-over hadden voorspeld, wilde het voor rust nog niet zo lukken met een 0-1 stand. Na de doelwisseling scoorde Oranje nog zesmaal: 0-7.

In de eerste helft drong de formatie van bondscoach Frank de Boer (foto) wel aan, maar faalde in de afwerking. Heel veel kansen waren er niet, maar de mogelijkheden die er kwamen, hadden wel doel moeten treffen. Ook de doelman van Gibraltar lag enkele malen in de weg bij een Oranje-kans. Vlak voor rust werd het dan toch nog 0-1 door Feyenoorder Steven Berghuis.

Tijdsbestek

Na de pauze kwam Oranje beter voor de dag als het gaat om de doelpunten. In een tijdsbestek van 25 minuten stond er een stand van 0-5 op het grote scorebord. De treffers kwamen van Luuk de Jong, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Donyell Malen. Donny van de Beek maakte zes minuten voor tijd nog het halve dozijn treffers vol en was het slotakkoord weer voor Depay: 0-7.

Gunstig

Gunstige bijkomstigheid voor Oranje is, dat Turkije op eigen veld genoegen moest nemen met een 3-3 gelijkspel tegen Letland. Het Nederlands elftal staat nu – op doelsaldo (+7) op een tweede plaats. Eén punt achter Turkije (+5). Ook Montenegro (+3) en Noorwegen (+1) hebben net als Nederland zes punten verzameld. Noorwegen klopte dinsdagavond Montenegro in eigen huis nipt met 0-1.