ADO Den Haag toont karakter en haalt punt weg bij Vitesse

|||

Natuurlijk zit ADO Den Haag in een fase waarin eigenlijk alleen een overwinning telt. Toch mag het zwaarbevochten punt uit tegen Vitesse gekoesterd worden en geeft de spelers wellicht weer een beetje hopen voor de komende duels.

Tekst: Ton Beije             |        Foto’s: Orange Pictures

Trainer Ruud Brood had donderdagmiddag tijdens de persconferentie al gemeld, dat hij wijzigingen in zijn ploeg zou aanbrengen. Zeker na een verhelderend gesprek eerder in de week met de selectiegroep. Spits Jonas Arweiler en de middenvelders Pascu en Kees de Boer kregen een basisplaats. Bovendien kon de trainer weer een beroep doen op centrale verdediger Gianni Zuiverloon, terug na een blessure.

Vitesse, nog op jacht naar de tweede plaats, had wellicht verwacht op eigen veld ruim over ADO Den Haag heen te lopen. Mogelijk waren de spelers in gedachten al bij de KNVB-bekerfinale. Al snel in het duel had Oussama Tannane (die eerder dit seizoen in Den Haag nog van het veld was gezonden) pech dat zijn schot vanaf zijkant via de kruising naast het doel belandde. ADO Den Haag probeerde het met enkele tegenstoten, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van de teruggekeerde Remko Pasveer. Aan de andere kant was Vitesse duidelijk de bovenliggende partij, maar kon voor rust ook doelman Martin Fraisl niet echt verontrusten.

In de rust wisselde Brood één speler. Ricardo Kishna bleef in de kleedkamer achter en in zijn plaats kwam David Philippe. Vitesse bleef ook in het tweede bedrijf op jacht gaan naar de openingstreffer. De gastheren kregen enkele vrije trappen te nemen op aantrekkelijke posities, zeker met een speler als Oussama Tannane in de gelederen. Aan de andere kant was er een mogelijkheidje voor Kees de Boer, maar zijn inzet werd een simpele prooi voor doelman Pasveer. Vitesse bleef op zoek gaan naar de openingstreffer, maar zag schoten op kopballen over of naast gaan of doelman Fraisl stond op de goede plaats. Naarmate de tijd vorderde probeerde Vitesse het met nog een aanvaller. Aan de andere kant was er ook een kans voor de ploeg van Ruud Brood. Marko Vejinovic liet een venijnig schot los, dat door doelman Pasveer met moeite tot hoekschop kon worden verwerkt. Hoewel niet verdiend, werd er aan ADO-zijde toch nog stiekem gehoopt op een wondertje. Dat bleef uit en kon de ploeg na het affluiten van arbiter Jochem Kamphuis na ruim 94 minuten met een punt van het veld stappen: 0-0. Kamphuis had tijdens het duel gele kaarten getoond aan Haagse zijde aan Vicente Besuijen, Marko Vejinovic, David Philipp, Gianni Zuiverloon en Boy Kemper.

Volgend weekend geen competitievoetbal en daarna wacht ADO Den Haag een tweetal thuiswedstrijden. Eerst op zondag Fortuna Sittard en de week erna komt Feyenoord op bezoek.

Opstellingen

Vitesse:

Pasveer, Dasa, Oroz, Bazoer, Rasmussen, Wittek (46. Vroegh), Tronstad (61. Darfalou), Tannane, Bero, Openda (83. Bruns), Broja (83. Huisman).

ADO Den Haag:

Fraisl; Van Ewijk, Zuiverloon, Pinas, Kemper; De Boer, Vejinovic, Pascu (73. Familia-Castillo); Besuijen, Arweiler, Kishna (46. Philipp).

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder