Lunds BK onderuit in tweede competitieduel tegen Utsiktens BK

||

Lunds BK, de Zweedse club van regiospeler Marcley Manuela (foto), heeft geen lekker gevoel overgehouden aan her tweede competitiewedstrijd. Tegen Utsiktens BK moest het buigen door twee treffers in de tweede helft.

Tekst: Alex Pronk                   |          Foto’s: Casper Johansson

Het verschil tussen beide ploegen kwam pas tot uitdrukking in de tweede helft. Allan Mohideen scoorde tien minuten na rust de openingstreffer: 1-0. Coach Igor Arsennijevic van Lunds BK nam gelijk maatregelen na dat doelpunt en zette de niet fitte Marclay Manuela in voor de Macedoniër Fillp Pivkovski.

Even leek de Zoetermeerder twintig minuten voor tijd richting het vijandelijke doel te gaan, maar hij werd volgens de scheidsrechter net buiten de zestienmeter neergehaald. Marclay Manuela nam zelf de vrije trap, maar hij zag de bal rakelings langs de voor Lunds BK verkeerde kant van de paal gaan.

Terwijl de sneeuw in het Ruddalens IP Stadion bleef vallen, werd het steeds moeilijker om goede aanvallen op te zetten. Acht minuten voor tijd viel de beslissing toen Yilli Podrimcaku uit het niets de score wist te verdubbelen voor de thuisploeg: 2–0.

De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag (17 april) in het Klostergardens IP Stadion (thuis) tegen Åtvidabergs FF, aanvang 16.00 uur.