Wesley de Ruiter en Thijs van Leen nieuwe trainers DSVP-vrouwen

|

Bij de vrouwen van DSVP zijn voor het seizoen 2021/2022 twee nieuwe trainers aangesteld. Wesley de Ruiter zal de hoofdtrainer worden en hij zal geassisteerd worden door Thijs van Leen. De Ruiter is dit seizoen trainer van de MO17 en Van Leen van de MO19.

Wesley de Ruiter: ,,Door Corona hebben ook wij een gek seizoen gehad, maar toch hebben we met deze ambitieuze, slimme en gezellige groep stappen kunnen zetten. Als je geen ‘echte’ wedstrijden speelt is er tijd voor dingen waar je normaal minder aan toekomt. We hebben gewerkt aan speelwijze-ontwikkeling en opties om je te kunnen aanpassen op de wedstrijdsituatie en tegenstander. Ik ben enorm trots op wat deze groep samen heeft bereikt hierin.”

Huizen

Pijnacker is voor De Ruiter een relatief nieuwe omgeving. Hij komt uit Huizen en woont sinds augustus 2019 in Pijnacker. Hij voetbalde bij Zuidvogels in zijn woonplaats Huizen. Als verdedigende middenvelder  heeft hij alle selectie-elftallen doorlopen. Bij die club was hij jeugdtrainer, maar trainde hij ook meiden en vrouwen. ,,Naast Zuidvogels heb ik mij bij Coerver Coaching, opgericht door Wiel Coerver en wereldwijd actief, verdiept in de Coerver-methode en het individueel ontwikkelen van spelers. Verder heb ik mij ontwikkeld als trainer en coördinator bij AFC en als trainer bij Buitenveldert en Ajax”, aldus Wesley de Ruiter.

Zoetermeerder Thijs van Leen (56) was voor zijn DSVP-periode zo’n achttien jaar actief als trainer bij DWO. ,,De laatste vier seizoenen ben ik hoofdtrainer van de vrouwen 1 geweest. DSVP is geen onbekende, want rond mijn twintigste heb ik een seizoen bij DSVP gevoetbald onder leiding van Dick Advocaat. Helaas is dit bij één seizoen gebleven, want ik heb toen mijn kruisbanden afgescheurd en heb nooit meer op niveau gevoetbald. Ik heb ook gevoetbald in de zaal, ik was toen keeper. Momenteel ben ik trainer van M019, een leuke talentvolle groep.”

,,Volgend seizoen ga ik samen met Wesley (de Ruiter – red.) de vrouwen 1 trainen en coachen. Door het ontwikkelen van spelers en inpassen van de jeugd, willen wij met de vrouwen 1 naar een hoger niveau toe brengen.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: DSVP)

Lees verder