Cambuur (met drie ex-ADO-ers in selectie) promoveert naar Eredivisie

Cambuur Leeuwarden – met in de selectie drie ex-spelers van ADO Den Haag – is terug in de Eredivisie. De ploeg won vrijdagavond met 4-1 van Helmond Sport, is nu officieus kampioen, maar kan eigenlijk niet meer worden ingehaald door Almere City FC.

Tekst: Ton Beije                           |         Foto: Orange Pictures

Cambuur zou dan de resterende wedstrijden moeten verliezen, Almere City FC alles winnen en een gigantisch doelsaldo moeten overbruggen. Cambuur was vorig seizoen al dichtbij promotie, maar door het stopzetten van de competitie vanwege Corona ging dat toen niet door. In de selectie spelen de voormalige ADO-spelers Jarchinio Antonia (hij startte in de basis), Giovanni Korte (foto) (hij viel in de 77e minuut in voor Issa Kallou) en Delano Ladan (hij bleef als wissel op de bank zitten).

Schrikken

Vrijdagavond bracht Jelle Goselink van Helmond Sport Cambuur nog even aan het schrikken door na 25 minuten spelen de 0-1 aan te tekenen. Robert Mühren zorgde al snel voor de gelijkmaker en op slag van rust maakte Kallou er 2-1 van. Kort na de pauze schoot Mühren uit een strafschop de 3-1 binnen en een ongelukkig moment van Helmond Sport-verdediger Alec van Hoorenbeeck (hij tikte de bal in eigen doel) bepaalde de eindstand op 4-1.