Toornstra terug in Cars Jeans Stadion: ,,Altijd leuk om tegen ADO Den Haag te spelen”

||||

Jens Toornstra ging pas op latere leeftijd het avontuur aan in het betaalde voetbal Hij kwam van Alphense Boys over naar ADO Den Haag. Hij speelde tussen 2009 en 2013 ruim honderd wedstrijden in de hoofdmacht. Zondag is Toornstra – met Feyenoord – weer even terug in Den Haag op de plek waar een kleine twaalf jaar terug zijn profloopbaan startte.

Jens Toornstra maakte ook deel uit van het succesvolle team, dat in het seizoen 2010-2011 Europees voetbal haalde, door in de play-offs over twee duels te winnen van FC Groningen. Thuis won Toornstra met ADO Den Haag met 5-1, maar ging even later uit met dezelfde cijfers onderuit. Via strafschoppen was de ploeg van toen John van den Brom toch de winnende ploeg.

Toornstra maakt op de site van ADO Den Haag ook geen geheim van zijn voorliefde voor zijn eerste profclub. ,,Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn jaren bij ADO Den Haag. Ik ben de club ook enorm dankbaar dat ik op relatief late leeftijd mijn kans heb gekregen om nog profvoetballer te worden. Daarnaast heb ik een heel succesvolle periode gekend in het Haagse en vind ik het nog altijd erg fijn om er weer te zijn.”

Hoewel in dienst van Feyenoord, heeft hij nog een zwak voor de Haagse club en volgt de – dit seizoen overigens wel enorm matige – resultaten. ,,Mijn interesse in ADO Den Haag is nog altijd bovengemiddeld. Ik kijk bijvoorbeeld nog altijd op teletekst of Livescore naar de tussenstanden van de club. Dat komt omdat ik er een fijne tijd heb gehad en omdat mijn voetbalcarrière daar begonnen is.”

Zondag speelt hij met Feyenoord, dat nog in de race is voor de vierde plaats, in het Cars Jeans Stadion tegen de hekkensluiter. Toornstra weet ook, dat Feyenoord het traditiegetrouw niet altijd gemakkelijk heeft in Den Haag. ,,Iedere club heeft wel één of meerdere tegenstanders waar ze het altijd lastig tegen hebben en voor Feyenoord is dat ADO Den Haag. Het komt misschien wel omdat ADO Den Haag een stapje harder loopt tegen Feyenoord. Het is moeilijk om uit te leggen waarom dit zo is. Ik kan me in ieder geval niet heugen dat we in Den Haag een keer makkelijk hebben gewonnen met Feyenoord.”

Desondanks kijkt Toornstra weer uit naar de ontmoeting van dit weekend. ,,Ik vind het nog altijd leuk om tegen ADO Den Haag te spelen. Dat komt ook omdat ik het gevoel heb dat ik nog steeds erg gewaardeerd word door de supporters. Ik vind het daarom fijn om terug te keren in Den Haag.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder