Marclay Manuela bezorgt Lunds BK in slotfase winst op Lindome GIF

||||

De eerste overwinning van Lunds BK is mede dankzij Marclay Manuela, een feit geworden. In haar eigen stadion Klostergårdens IP werd één van de koplopers van de eerste divisie, Lindome GIF, na een 0-0 stand bij rust, met 2–1 verslagen.

Tekst: Alex Pronk               |    Foto’s: Casper Johansson

Lindome GIF was de gehele wedstrijd heer en meester en de thuisploeg van coach Igor Arsenijevic had niet veel te vertellen. Lunds BK miste de geschorste doelman Emir Plakalo, die vroig weekend rood had gekregen wegens aanmerkingen op de leiding. Nadat de bezoekende ploeg na bijna een uur spelen via een fraai doelpunt van Teo Hedèn de – op dat moment terechte – voorsprong had genomen, werd Zoetermeerder Marclay Manuela in de ploeg gebracht. Hij verving met nog tien minuten te gaan spits Dardan Mustafa. Het bleek een gouden wissel te zijn.

Met nog vijf minuten te spelen kwam de bal van rechterkant en Marclay Manuela wachtte en kwam op het juiste moment met zijn loopactie naar de tweede paal om de bal in te tikken: 1-1. Nog geen zeventig seconden later verdubbelde Manuela de score. Na een ingooi zette Marclay Manuela een één tweetje op met de Iraanse Rebin Asaad en liet de bal onder de doelman verdwijnen voor de winnende treffer: 2-1. Door dit resultaat klimt Lunds BK van de vijftiende naar de elfde plaats en Lindome GIF zakt van de tweede naar de vierde plek.

Na afloop liet Marclay Manuela aan Haaglanden Voetbal weten: ,,Wat ben ik blij. Ik scoorde nu eindelijk weer eens. Het heeft wel lang geduurd, want mijn vorige doelpunt in Zweden was in mijn tijd bij Prespa Birlik. Ik hoop dat ik volgende week tegen Ljungkile SK (zaterdag 8 mei om 16.00 uur in stadion Skarsjövallen – red.) mijn positie in de topscorerslijst kan verbeteren. Voor onze ploeg is dit wel een grote opluchting, want dit is wel de allereerste overwinning van dit jaar.”