Martesano Biliosa nieuwe hoofdkeeperstrainer jeugd bij Verburch

|

Het Poeldijkse Verburch heeft Martesano Biliosa (foto) aangesteld als hoofdkeeperstrainer bij de jeugd, als opvolger van John Schonewille, die noodgedwongen moest stoppen vanwege een andere baan.

Verburch kan met Biliosa de lijn voortzetten die Schonewille reeds was ingeslagen, want de twee kennen elkaar goed vanuit de Arjan van der Kaay keepersschool, waar ze beiden al jaren actief zijn.

Martesano Biliosa is zelf actief geweest als doelman bij diverse clubs waaronder Ommoord, Feyenoord, GONA en Wilhelmus. Een prestatie op zich, aangezien artsen midden in zijn carrière aangaven dat hij nooit meer kon voetballen vanwege een ernstige blessure. Door veel te zwemmen en een intensief trainingsprogramma in de fitness te volgen, kon hij dit logenstraffen. Hij is in het dagelijks leven actief bij het ROC Mondriaan als Studie Loopbaan Begeleider. Ook is hij jongerenbegeleider en runt hij samen met zijn compagnon Stichting Click Jongeren waar hij vastgelopen jongeren begeleidt.

Biliosa gaat zich steeds meer richten op het keeperstrainersvak en naast Verburch is hij ook actief bij FC ‘s-Gravenzande en Die Haghe. Plezier, erkenning en waardering is zijn lijfspreuk. Bij het begeleiden en training geven aan de jeugd vindt hij het belangrijk om persoonlijke aandacht te geven en te complimenteren voor elke vooruitgang en tevens de kinderen eigenaar te laten worden van hun eigen leerproces. Hij past hiermee prima binnen de identiteit van Verburch, zo laat de club weten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder