FC ’s-Gravenzande ziet drietal spelers stoppen met selectievoetbal

||

FC ’s-Gravenzande nam afgelopen week kennis van het stoppen met selectievoetbal om uiteenlopende redenen door een drietal spelers: Jan Verduijn, Stefan Gravesteijn en Thom Groenewegen.

Jan Verduijn (foto boven) heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al een bewogen carrière achter de rug. Vanuit de opleiding op het Juliana sportpark maakte hij op twaalfjarige leeftijd de stap naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Daar speelde hij met veel succes, want als tweede jaars B-junior sleepte hij een jeugdprofcontract in de wacht en maakte hij uiteindelijk minuten bij de reserves van ADO Den Haag.

Op zijn achttiende maakte hij de stap naar Jong RKC, waar hij diverse keren zijn opwachting maakte in de Jupiler League. Uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt voor zijn maatschappelijke carrière en kwam hij weer op het oude nest in ’s-Gravenzande terug. Na vier seizoenen deel uitgemaakt te hebben van het eerste elftal waarin hij mooie successen mocht beleven, zoals het winnen van de KNVB-beker, heeft Verduijn aangegeven te gaan stoppen. Te veel blessureleed en iedere keer weer proberen fit te raken heeft hem dit besluit doen nemen. Hij gaat een seizoen wat rustiger aan doen om te proberen eerst eens fit te raken.

Thom Groenewegen, de sterke rechtsbenige verdediger en aanvoerder van tweede elftal, twijfelde al langer en heeft nu dus de knoop doorgehakt om te stoppen met selectievoetbal. Hij is al jaren een toonaangevende verdediger van het tweede elftal en geeft sturing aan de jonge spelers die overkomen vanuit de jeugdopleiding. De TC vindt het jammer dat Groenewegen gaat stoppen en had hem nog graag een paar jaar behouden voor de selectie.

Stefan Gravesteijn, vorig seizoen overgekomen van DHC, was dus bezig aan zijn eerste seizoen bij FC ‘s-Gravenzande. In één van de spaarzame wedstrijden van dit seizoen maakte hij zelfs nog zijn debuut in de hoofdmacht tegen Zwaluwen. Toch heeft Gravesteijn besloten na één seizoen te gaan stoppen met voetbal, want hij geeft de voorkeur aan het afronden van zijn studie en zijn werk.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder